Kılıçdaroğlu: Deniz Feneri Davasında Adalet Tecelli Etmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'daki Deniz Feneri e.

V. davasıyla bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden el çektirilen Cumhuriyet savcılarının duruşmasında adaletin tecelli etmesini istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasıyla bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden el çektirilen Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ün duruşmasını izledi. Karar verilmesi için ara verilen duruşmanın çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Artık Türkiye'de adalete kuşkuyla bakmayalım." dedi.

Adaletin tecelli ettiği bir devletin güçlü olabileceğine herkesin inandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Adalet mülkün temeliyse yani devletin temeliyse bu ayıplı davanın adalete uygun sonuçlanması gerekir." diye konuştu.

Deniz Feneri davasının artık bütün dünyada bilindiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı davayı Alman yargısı yüzyılın soygunu olarak nitelendirdi. Davanın Türkiye ayağını soruşturan savcılar yargının karşısına çıkarıldı. Bugün 3 savcıyı dinledim. Karar öğleden sonra verilecek büyük bir olasılıkla. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Artık Türkiye'de adalete kuşkuyla bakmayalım, bakmamalıyız. Adaletin tecelli ettiği bir devletin güçlü olabileceğine hepimiz inanıyoruz. Adalet mülkün temeliyse yani devletin temeliyse bu ayıplı davanın adalete uygun sonuçlanması gerekir."

"ODA TV DAVASINDA TAHLİYE BEKLİYORUZ"İstanbul'da devam eden Oda TV davasına da değinmek istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, halkı bilgilendirmek için haber peşindeki koşan gazetecilerin uzun süredir tutuklu olmalarının kamu vicdanını rahatsız ettiğini söyledi.

Tutuklu gazetecilerin ellerinde sadece kalemlerinin bulunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Onları uzun süre hapislerde bekletmek doğru değil, demokrasi açısından bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değil. O davanın da hukuka uygun sonuçlanmasını bekliyoruz. Tahliyeler bekliyoruz. Bu, Türk ve dünya kamuoyunu rahatlatacaktır, Türkiye'ye bakış açısını değiştirecektir. Adalet hepimizin aradığı, üzerine titrememiz gereken bir kavramdır, yıpratmak bizim görevimiz değil, bu kavramı yüceltmemiz gerekiyor. Yıpratmak bizim görevimiz değil, olmamalı da. Bunu yapacak olanlar da yargıçlardır." açıklamasında bulundu .