Hüyük Belediye Başkanı Akgümüş Açıklaması

Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Hüyük'e yapılacak göletle ilgili, ''Suluklar Mevkisi'nde yapımına başlanan gölet, yörenin kaderini değiştirecek'' dedi.

Akgümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımına başlanan göletin gövde uzunluğunun 400 metre, yüksekliğinin ise 14 metre olacağını belirterek, göletin 260 bin metreküp su havzasına sahip olacağını söyledi.

Çalışmaların bir ay içinde tamamlanmasını düşündüklerini belirten Akgümüş, göletin hizmete girmesinin ardından Pınarbaşı Köyü Çayı'ndan da derivasyon sistemiyle su aktarılmasını planladıklarını dile getirdi.

Yeni bir göletin daha hizmete girmesiyle, yeni dönemde sulanabilir ekili ve dikili alan miktarının 2 bin 400 dekara ulaşacağını kaydeden Akgümüş, ''Böylelikle bundan hem ilçemiz, hem de ülkemiz ekonomisi istifade edecektir. Suluklar Mevkisi'nde yapımına başlanan gölet, yörenin kaderini değiştirecek. Bu gölet projelerini bölgemiz için çok önemsiyoruz. Emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ediyor, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Şeref Yaşar

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA