Erdoğan, Obama ve Putin İle Telefonla Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Gazze arasındaki gerilimle ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile ayrı ayrı bir telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gazze'deki gerilimin tırmanışa geçmesi akabinde bu akşam Erdoğan ve Obama bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, her iki lider de mevcut gerilimin, hem Filistin'le ilgili barış sürecini hem de bölgeyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, mevcut gerilimin daha da artmaması için taraflar arasındaki çatışmanın ivedilikle durdurulması gerektiği hususunda mutabakat sağlarken, ateşkes sağlamak için gerekli temaslarda bulunacaklarını ifade etti.

Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan ve Putin'in, görüşme sırasında, Gazze'yle ilgili yaptıkları temaslarla ilgili olarak birbirlerine bilgi verdikleri, 3 Aralık 2012'de Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı vesilesiyle İstanbul'da bir araya gelmekten mutluluk duyacaklarını da ifade ettikleri öğrenildi .
Kaynak: İHA