Uyuşturucu Operasyonunda 20 Kişi Tutuklandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şafak vakti, aralarında Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de bulunduğu 180 polisin katılımıyla düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 21 zanlıdan 20'si, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Uyuşturucu Operasyonunda 20 Kişi Tutuklandı
Gemlik'te 'torbacı' olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik yaklaşık 3 ay önce çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 30 ayrı delillendirme yapıldı. Cumhuriyet savcılığının izniyle harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Özel Harekat Şubesi, Çevik Kuvvet Şubesi ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 180 polis, belirlenen 18 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Narkotik köpeği Alfa, evlerde yapılan aramalara destek verdi. Alfa, bir evde koltuk altına saklanmış uyuşturucuyu yakalarken, başka bir evde halı arasına zulalanmış esrarı gün yüzüne çıkardı. Narkotik polisleri de girdikleri evlerde turşu bidonları da dahil evin tüm bölümlerini aradı. Operasyonda, uyuşturucu madde sattıkları ve bulundurdukları iddiasıyla 21 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 1'i, polise ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan 20 zanlı adliyeye sevkedildi. Zanlılardan tamamı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu .