Çiçek: Hollanda'dan Terörle Mücadelede Somut Adımlar Bekliyoruz

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terör örgütü PKK ile mücadelede Hollanda’dan destek istedi.

Hollanda temaslarını Türk basın mensuplarına değerlendiren Cemil Çiçek, “Maalesef PKK terör örgütünün büyük ölçüde faaliyet gösterdiği ülkelerden bir tanesi burasıdır.” dedi.

Çiçek, terörle mücadelede artık somut sonuçlar beklediklerini muhataplarına ilettiğini ifade etti.

Bu konuda olumlu cevaplar aldığını ifade eden Çiçek, “Ama sonucu görmeden de tamamen ‘bu iş oldu bitti’ demek mümkün değil. Bizim sürekli üzerinde durduğumuz ve durmamız gereken bir konudur. Onlarında çaba göstermesi gereken bir konu.” diye konuştu.

Hollanda Başbakanı Marrk Rutte'yi, yeni hükümeti kurduktan sonra ilk ziyaret eden devlet adamı olan Çiçek; Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Anouchka Van Miltenburg ve Senato Başkanı Fred de Graaf ile de bir araya geldi. Cemil Çiçek, Hollanda Kraliçesi Beatrix ile bir görüşme gerçekleştirdi.TBMM Başkanı Cemil Çiçek; Avrupa’ya vizesiz seyahat ve Türkçe dil dersi verilmesi ile İslam karşıtlığı ve ırkçılık konularındaki rahatsızlığı Hollandalı en üst düzeydeki yetkililere ilettiklerini kaydetti.

Çiçek, Hollanda’daki 400 bine yakın Türk vatandaşının beklentilerini yetkililere aktarma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Görüşmelerde 1915 olayları ve Kıbrıs meselesi de ele alındı. Türk heyeti, 2015-2016 döneminde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği ve İzmir’in 2020 Expo’ya ev sahipliği yapması için destek istedi.TBMM Başkanı Cemil Çiçek onuruna verilecek yemeğin ardından Türk STK temsilcileriyle Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği’nde bir araya gelecek. Cemil Çiçek, akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek .