Akhisar'da Okulöncesi Eğitim Hedefine Yaklaşıldı

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, ilçede Okulöncesi Eğitim'de yüzde 100 hedefine ulaşma noktasında çok hızlı ilerlediğini ve son olarak Bünyani Osmaniye Köyü'ne yeni bir Anasınıfı açıldığını söyledi.

Akhisar'da Okulöncesi Eğitim Hedefine Yaklaşıldı
Mermer, yaptığı açıklamada, “İlçemizde 4 tane müstakil Anaokulu var. Her biri kendi bölgesinde eğitim hizmetini vermektedir. Ayrıca tüm İlköğretim kurumlarımızın bünyesinde de Anasınıfları var. Tüm personelimizle beraber, geleceğimiz olan öğrencilerimize en iyi ortamları sunmak için çalışıyoruz. Akhisar'da Okulöncesi oranımız bir çok şehire oranla çok iyi durumda. Amacımız yüzde 100 oranını yakalamak. İmkanlar ölçüsünde talep olan her okula, hatta kapalı köy okullarımıza bile Anasınıfı açıyoruz. 'Okulöncesi eğitim almayan öğrenci kalmasın' slagonıyla yola çıktık. Tüm velilerimizden Anaokullarımızı ziyarete gelmelerini, eğitim ortamlarını görmelerini talep ediyorum" dedi.

Akhisar'da ihtiyaç olan "Özel Eğitim Anaokulu" açma konusunda da çalışma başlattıklarını belirten Müdür Mermer, "Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımız için ayrı bir Anaokulu düşünüyoruz. İlçemizi eğitim alanında en iyi seviyelere ulaştırmak bizim görevimiz. Tüm idarecilerime, öğretmen arkadaşlarıma ve köylerde imkanlarını bize seferber eden muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA