Ak Parti Mersin İl Başkan Vekili Hidayet Şeker Açıklaması

AK Parti İçel İl Başkan Vekili Hidayet Şeker, ''Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen ülkelerin maşası konumundaki terör örgütü, kardeş kanı dökerek şer mihraklarına destek olmaktadır'' dedi.

Şeker, Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, yüzyıllardır Anadolu'da kardeşçe yaşamış, etle tırnak olmuş bir toplumda terör örgütünün amacına ulaşamayacağını söyledi.

Türkiye'nin mevcut durumundan ve ilerleyen yıllardaki hedeflerinden rahatsız olanların ülkeyi terörle sekteye uğratmaya çalıştıklarını belirten Şeker, şunları kaydetti:

''Bir çok ülke bizi yalnızlaştırmak için çok çaba sarf ediyor. Ama hiçbiri hedefine ulaşamayacak. Suriye konusunda da biz tabiki takipçisi olacağız. Bizim en doğal hakkımızdır. Biz Suriye'nin düşmanı değiliz. İktidarımızın Suriye politikası halkına zulüm yapan rejimin bir an önce bitirilmesi mücadelesidir. Suriyedeki halkın kardeş halkların barış içerisinde yaşamalarını sağlama mücadelesidir. Bölgemizdeki komşularımızın özgürleşmesi hem kendi vatandaşlarına hem bizim ülkemize yarar sağlayacaktır.''

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel baskınlarına da değinen Şeker, ''Geçen hafta bölgemize yağan yağışlar, Büyükşehir Belediyesindeki eksiklikleri ortaya çıkmıştır. Bir çok mahalle, cadde, bulvar sulardan etkilenmiş ev ve iş yerlerini su basmıştır. Son yağışlar İçel'in alt yapı olarak sınıfta kaldığını gösterdi. İçel'i metro bir şehir haline getirmek istiyoruz. Yapılacak olan ilk yerel seçimlerde İçel'i AK belediyecilikle tanıştırmak istiyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA