Yabancı Konuklardan Kaymakam Kıcıroğlu’na Ziyaret

İçel’in merkez ilçe Mezitli İmam Hatip Lisesi’nin turizm amaçlı hazırladığı Comenius Projesi çerçevesinde İçel’e gelen 7 ülkeden, 17 öğrenci ile 14 öğretmen, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Yabancı Konuklardan Kaymakam Kıcıroğlu’na Ziyaret
Ziyarette yabancı konuklara, Mezitli İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Gürsoy eşlik etti. Proje ile ilgili Kaymakam Kıcıroğlu’na bilgi veren Müdür Ömer Gürsoy, “Comenius Projesi için 7 ülkeden 17 öğrenci, 14 öğretmen projeye katıldı.

11 Kasım 2012 Pazar günü itibariyle Mezitli ilçemize gelen misafirlerimiz, proje kapsamında belirlediğimiz ailelerin yanında kalıyorlar. 17 Kasım 2012 Cumartesi günü misafirlerimiz ülkelerine geri dönecekler. Fakat bu süre içerisinde İçel’imizin güzelliklerini göstermek, okulumuzu tanıtmak amacıyla bir takım gezilerimiz, toplantılarımız olacaktır” dedi.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ise konuklara Mezitli’nin sahip olduğu doğal güzellikler ve değerler olarak yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta carettalardan bahsetti. Ağaçkakanlar ve ardıç kuşları ile ardıç ve sedir ormanlarından da bahseden Kıcıroğlu, Davultepe'deki kaplumbağa rehabilitasyon merkezi konusunda da bilgi verdi. Soli Pompeipolis antik kentine değinen Kıcıroğlu, kazı ve restorasyon çalışmalarını anlattı. Gelen konuklara Mezitli bezi ve Tece sepeti konusunda da bilgiler veren Kıcıroğlu, “Projenin devamında tarihi, turistik yerlerde kazı çalışmalarına katılmak veya tarihi alanlarda inceleme çalışmaları için de ortak projeler hazırlanabilir. Bununla alakalı Ulusal Ajansa kurum olarak sunduğumuz 'Gençlik Değişim Projesi' var. Yaz aylarında Mezitli’de bir grup değişik ülkelerden gelecek kişiler ile Soli Pompeipolis’te arkeolojik kazı çalışmaları yapmak niyetindeyiz. Bu projeler vesilesiyle Soli Pompeipolis kazılarına uluslararası bir boyut getirmeyi, böylece kazı çalışmalarına destek vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Kıcıroğlu ziyaretin sonundan misafirlere birer çanta hediye etti .
Kaynak: İHA