Eskişehir Valisi Koçdemir’in Kosova Ziyareti

Kosova’da bulunan Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir ve beraberindeki heyet, Priştine’de Türkçe eğitim veren tek okul olan Elena Gjika İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Eskişehir Valisi Koçdemir’in Kosova Ziyareti
200 kadar Türk öğrencinin öğrenim gördüğü okul hakkında Eskişehirli konuklarına bilgi veren Müdür Osman Vitija, okula gösterdikleri ilgi ve yardımlarından dolayı Türk kurum ve kuruluşlarına teşekkürlerini ifade etti.

Türkiye’deymiş gibi bir yere geldiklerini dile getiren Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ise, yeni ve genç bir Cumhuriyet olan Kosova ile Türkiye arasında gönül bağlarının bulunduğunu söyledi.

2013 yılında Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti, ayrıca UNESCO’nun Kültürel Miras Başkenti olacağını anımsatan Vali Koçdemir, eskiden çok sık olan bağların yeniden kurulmasının gerekli olduğunu söyledi.

Yunus Emre’nin şiirini okuyan Vali Koçdemir, “Tanış olduğumuzda her şey kolaylaşacaktır ve çocuklarımız ile torunlarımız için daha güzel bir dünya mümkün olacaktır” ifadesini kullandı.

Vali Koçdemir’in konuşmasının ardından Elena Gjika İlköğretim Okulu ile Eskişehir'in Plevne İlköğretim Okulu arasında 'kardeş okul protokolü' imzalandı. Protokol, Okulu Müdürü Osman Vitija ile Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Küreci tarafından imzalandı.

Karşılıklı hediyeler takdim edilmesinin ardından Eskişehirli konuklar, okul müdürünün Türk yardımcısı Davut Hamolar ve diğer Türk öğretmenlerinin eşliğinde Türk öğrencilerinin hazırladığı programı izledi. Elena Gjika İlköğretim Okulu öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı okuduğu, şiir ve şarkılar söylediği program, konuklar tarafından uzun süre alkışlandı .
Kaynak: İHA