Kimse Yok Mu’dan Sandy Mağdurlarına 100 Bin Dolarlık Yardım

Kimse Yok Mu Derneği, New York’ta Sandy Kasırgası sebebiyle evlerini kaybeden ihtiyaç sahiplerine 100 bin dolarlık yardımda bulundu.

Kimse Yok Mu’dan Sandy Mağdurlarına 100 Bin Dolarlık Yardım
Dernek, “Helping Hands Relief Foundation” ve New York’taki çeşitli vakıflarla ihtiyaç sahipleri için ortak bir yardım organizasyonu düzenledi.

Organizasyonu ABD’de yayın yapan bazı medya kuruluşları da takip etti.Dünyanın bir çok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine el uzatan Kimse Yok Mu Derneği’nin, evlerini kaybeden ve New York’a bağlı Bronx ilçesinde bir spor salonuna yerleştirilen ihtiyaç sahipleri için yaptığı yardım organizasyonuna Manhattan Belediye Başkanı Scott Stringer, ABD kongresi üyesi Jose E. Serrano ve Senatör Eric Stevenson gibi önemli isimler iştirak etti. Organizasyona katılan politikacılar ile Sandy mağdurlarının sıkıntılarını dinleyen Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri, mevcut sıkıntıların giderilmesi için ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi. Yapılan yardım organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Manhattan Belediye Başkanı Scott Stringer, Amerika’daki Türklerin çalışmalarından övgüyle bahsetti. Stringer, “New York’taki Türk toplumunun harika olduklarını düşünüyorum. Bugün burada Bronx’taki insanlara yardım ediyorlar. Şunu bir düşünün; Manhattan Belediye Başkanı, Senatör Stevenson, kongre üyesi Serrano, Türkler ve Pakistanlılarla bir olmuş buradaki insanlara yardım ediyoruz. Bu bizi çok özel kılıyor.” dedi.

Türklerin vakıflarıyla ve yapmış oldukları etnik çalışmalarla şehre her zaman bir şeyler kazandıran bir toplum olduğunu belirten Stringer, “Bugün burada olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Kongre üyesi Jose E. Serrano ise “Her şeyden önce yapmış olduğunuz bu yardımdan dolayı teşekkür ediyorum. Göstermiş olduğunuz insanlık ve kardeşlikten dolayı teşekkür ediyorum. Bugün yaptığınız şey buradaki bu insanlar için çok önemli.” şeklinde konuştu.

Bir süredir New York’ta Sandy kasırgasından dolayı zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, yapmış oldukları yardımı artırmak istediklerini ifade etti.

Türkiye’den 100 bin dolarlık bir yardımla geldiklerini ancak böyle büyük bir felaket için bu rakamın yetersiz kalabileceğini belirten Çetiner, “İyi niyetlerimiz ve dualarımız ile buraya geldik. İnşallah Türk halkının daha önceki kampanyalara gösterdiği ilgi ve alakayı göstereceğini ümit ediyoruz. Daha büyük rakamlarla buradaki insanlara yardımcı olacağımızı, faydalı olacağımızı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Spor salonunda kalan ihtiyaç sahipleri de yapılan yardımlardan dolayı memnuniyet duyduklarını ve bu tür çalışmaların artmasını beklediklerini ifade etti.

Organizasyonun gerçekleşmesine New York’ta faaliyet gösteren Türk Kültür Merkezi (TCC) ve Peace Islands Institute de katkıda bulundu.