Keçiören’de Ankara Divan Gecesi Düzenlendi

Keçiören Belediyesi ve Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği işbirliğiyle Keçiören’de “Ankara Divan” gecesi düzenlendi.

Keçiören’de Ankara Divan Gecesi Düzenlendi
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede seğmen geleneği anlatıldı. Keçiören Belediyesi, düzenlediği farklı etkinlik ve organizasyonlarla kültürel değerlerin yaşatılmasını sağlıyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi ve Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği işbirliğiyle “Ankara Divan” gecesi düzenlendi.

Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eski Sağlık Bakanlarından Halil Şıvgın, belgesel yapımcısı Cüneyt Polat, Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Necmettin Palacı ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Gecede eski Ankara’ya dair düşünceler paylaşılırken, Ankara’nın Başkent ilan edilişinden günümüze yaşanan değişim anlatıldı

Ankaralıların seğmen geleneğine sahip çıktığını belirten Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Necmettin Palacı, Türk Oğuz töresi olan seğmenliğin 4 bin yıl öncesine kadar dayandığına dikkat çekti. Günümüzde kültürel yozlaşmaya karşı değerlerin korunması gerektiğini belirten Palacı, seğmenliğin sadece çalıp oynamak olmadığını söyledi.

Palacı, kendilerine desteklerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür etti.

Seğmen geleneğinin yaşatılması için gösterilen çabaların önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ak ise, kültürel değerleri korumaya önem verdiklerini belirtti.

Seğmenlerin her zaman yanında olduklarını ve desteklediklerini ifade eden Başkan Ak, Ankara’ya ait tüm geleneklerin, örflerin ve kültürel değerlerin yaşatılması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Ak, dernek ve vakıflarla düzenledikleri farklı kültürel aktiviteleri sürdüreceklerini söyledi.

Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Necmettin Palacı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a seğmen kıyafeti hediye ederken, gecede seğmenler de gösteri yaptı

Kaynak: İHA