Bakan Yardımcısı Baş: Ulaşım Hizmetlerinde Devrim Niteliğinde Çalışmalar Yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Türkiye’de ulaşım hizmetlerinde devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Zonguldak ve ilçelerindeki çalışmaları yerinde incelemek üzere şehre gelen Baş, AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada, bölgenin coğrafi yapısındaki zorluklara rağmen 2013 Sonuna kadar ulaşım problemini çözeceklerini kaydetti.

Zonguldak’ın, coğrafi yapısı itibariyle zor bir şehir olduğunu belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, “Bu tür yerlerde iş yapmak, icraat yapmak çok kolay değil. Ama biz Karadenizliler düz yerde oturamayız. Güzel manzaraları severiz. Güzelliklerin de böyle zorlukları oluyor. Burada gerek yerel yöneticiler gerekse devlet olarak kalıcı işler yapılsaydı bu tür sorunlar yaşanmazdı. Ama maalesef biz 10 yıllık işler yapmayız, 2-3 yıllık seçim döneminde çözülecek işler yaparız. Kalıcı işlere yönelmeyiz. Artık bu devir geride kalmıştır. Bundan Sonra ülkemizde yapılan her iş uzun süreli kalacak şekilde yapılıyor ve yapılacaktır.” dedi.

Konuşmasında, bölge ve ülkedeki ulaşım çalışmalarına da değinen Baş, şunları söyledi: “Özellikle Son 10 yıl içinde ülkemiz, ulaşımda devrim niteliğinde çalışmalara sahne olmaktadır. Artık iller arasında -çok az bir bölümü hariç- bütün yollar duble yol haline getirilmiştir. 2013 Sonuna kadar bu çalışmaları Sonlandırmayı hedefliyoruz. Hedeflerimiz büyük. En yakın hedefimiz 2023, bizden Sonraki nesillere de 2071’i hedef gösterdik. Bizler bu milletin hak ettiği yaşam şartlarını en güzel bir şekilde kazanması için çalışıyoruz.” Programın Sonunda Baş'a, madenci heykeli ile Devrek bastonu hediye edildi.