Adana'nın 'güvenliği İçin' İşbirliği

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek gerçekleştirdiği sunumda, kent güvenliği için tüm kuruluşlarla işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.

Adana'nın 'güvenliği İçin' İşbirliği
Adana OSB'nin, Seyhan Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, OSB hakkında genel bilgileri paylaştıktan sonra Emniyet Müdürü Gürkan'ı, kentin güvenliği konusunda gösterilen çabalar için teşekkür etti.

Sütcü, daha önce jandarmanın sorumluluk alanında bulunan OSB'de, yapılan yeni düzenleme ile bundan böyle Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü ile çalışacaklarını, bundan dolayı bu toplantının son derece faydalı olacağına inandığını bildirdi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mevcut yönetim kurulunun 5 yönetim kurulu üyesi ve 2 denetim kurulu üyesiyle yaklaşık üç yıl önce sanayicilerin oylarıyla göreve geldiğini anlatan Başkan Sütcü, şunları söyledi: "Peki yönetim kurulu olarak neler yapıyoruz? bundan kısaca bahsetmek istiyorum. Öncelikle bölge müdürlüğümüz vardır. Bölge Müdürlüğümüz, sanayicilerimizin elektrik ve doğalgaz tüketiminden bir sanayicimizin gelip burada yer ve inşaat yapmak istediğindeki ilk andan itibaren hizmetindedir. İnşaat ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi verilmesi, çöplerinin toplanması ve diğer hizmetlerin yapılması anlamında bizi tamamen bir belediye gibi düşünebilirsiniz.

Organize Sanayi Bölgemizin lojistik bakımından imkanları geniş, alt yapı ve üst yapı hizmetleriyle, bulunduğu konumuyla yatırımcılar için ideal bir merkezdir. Yer tespiti son derece isabetli yapılmış bir bölgeliyiz. Mevcut alanımız 1225 hektardır. 365 hektarlık alanımızın da arsa çalışmalarına başlanmış olup bu alanımızın yüzde 80'inin tahsisi yapılmıştır. Adana OSB, kendi mal varlığı olan 16 milyon metrekarelik yerde hizmet veriyor." OSB’de yatırımcı için her türlü imkanın bulunduğunu anlatan Sütcü, "Yatırım yapmak için her türlü avantajlar vardır. Sektörel çeşitlilik anlamında baktığımızda Adana OSB tamamen karma bir sanayi bölgesi fakat yüzde 25 oranında tekstil ağırlıklıdır. Türkiye’de tekstilin en iyi olduğu bölgedir.Şehrin ihracatının en az yüzde ellisinden fazlası da OSB’miz tarafından karşılanmaktadır. Kentimizdeki istihdamın da yüzde 12'si yine bölgemize aittir. Bizler birer sanayici olarak bölge ve ülke ekonomimize katkının yan yanı sıra ülkemiz ve milletimiz için sizler gibi devletimize hizmet etmeye her zaman hazırız. Bu ülke, bu kent hepimizin. Bir kentin güvenliği o kente yapılacak yatırımlar için de önemli bir unsurdur. Bu konuda yoğun çaba harcayan tüm güvenlik teşkilatımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI Adana Emniyet Müdürü Gürkan ise 'Çarpık kentleşme' başlıklı sunumunda, kentin güvenliği için kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak istediklerini bildirdi. Gürkan, "Daha güvenli bir Adana’yı elbirliğiyle yaratmalıyız" dedi.

Gürkan, Adana'da kaçak yapılaşma ve çarpık kentleşme nedeniyle çıkmaz ve dar sokaklar bulunması, evlerin birbirine bitişik olması nedeniyle polisin hareket yeteneğini kısıtlayarak olaylara müdahaleyi zorlaştırdığını, güvenlik açısından da kentsel dönüşüme acilen ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bir damdan diğer dama hiç aşağıya inmeden geçmenin mümkün olduğu bir yerde güvenliğin sağlanmasının güçlüklerine dikkati çeken Gürkan, "Bunun anında Adana’daki yaklaşık 1000’in üzerindeki sokağın bir başka sokakla bağlantısının olmadığı yani çıkmaz sokak olduğu ve bu çıkmaz sokaklarda sağlıklı güvenliğin sağlanmasının zor olacağını biliyoruz. Sokakların birçoğunda araba park etme imkanı yok. İkinci bir aracın geçme şansı yok" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projeleri hızla devam ederken bir taraftan da gecekondulaşmanın da azımsanmayacak sayıda devam ettiğine şahit olduklarını anlatan Emniyet Müdürü Gürkan, şöyle devam etti: "Bu fiziki sorunların Adana’da tam anlamıyla giderilmediği zaman güvenlik sorunu ve ilerde belki yatırımların azalması sanayinin küçülmesi olarak karşımıza gelir. Ben bunu ziyaretime gelen sanayici arkadaşlarıma da söylüyorum.Sizin Avrupa’dan veya başka bir yerden ortak aramanıza gerek yok şayet güvenlik sorunlarını çözersek onlar sizi arayıp iş teklifinde bulunacaklar.Adana’nın bu potansiyeli var.Toplum hayatında en önemli hizmetlerden biriside güvenliktir.Güvenlik olmadan diğer hizmetleri sağlamak diğer fonksiyonları sağlamak mümkün değildir.Ülkemizin en önemli illerinden olan Adana’da güvenlik hizmetinin tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle büyük özveriyle yerine getirmekteyiz." GÜVEN TİMLERİ Emniyet Müdürü Gürkan, suçla mücadele odaklı yaklaşımla yürütülen operasyonlara paralel olarak ortaya çıkan güven timlerinin yaklaşık bunu bir ay önce Adana’ da aktif hale getirdiklerini vurgulayarak, "Belki isim olarak güven timlerine öncülük edenlerinin sayısı az olmakla birlikte şu anda birçoğunuzun sayısını tahmin edemeyeceğiniz kadar sokakta herhangi birimize benzeyen üniversite öğrencilerinin bulunduğu mekanlarda belki üniversite öğrencisine benzeyen, sokakta seyyar satıcı kılığındaki suç oluşumunu engelleyici görev yapan güven timlerimiz başarıyla çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Gürkan, güven timlerine önümüzdeki günlerde motorize ekiplerin de dahil edileceğini, böylece olaylara daha çabuk müdahale edileceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA