'türkiye’nin Marka Şirketleri Expo 2020 İçin Organize Olmalı'

Türkiye’nin en büyük LPG dönüşüm markaları arasındaki Zavoli Sıralı Otogaz Sistemleri Türkiye Satış Müdürü Fırat Edemen, İzmir’in EXPO 2020 yolculuğunda yalnız kalmaması için marka şirketlerin çok hızlı biçimde organize olması gerektiğini söyledi.

'türkiye’nin Marka Şirketleri Expo 2020 İçin Organize Olmalı'
Edemen, “Bunun için de ülkemizdeki marka şirketler, Güney Kore ve İtalya örneklerinde olduğu gibi stratejik çalışmalar yapmalı. Günümüzde uluslararası diplomasinin en önemli ayağı, dünya çapındaki bu şirketlerdir. Lobicilik gücü yüksek firmalar biraraya gelmeli, İzmir’in adaylık süreciyle ilgili ortak stratejiler izlemeli. BIE üyesi 160 ülkenin tamamına yakınının Türkiye ile ticari ilişkileri bulunuyor. Bunu İzmirimiz adına iyi değerlendirmeliyiz. İzmir’in marka kent olması, yeni marka şirketlerin doğmasını kaçınılmaz kılar. İzmir EXPO 2020 adaylığıyla bilinirliğinde şimdiden önemli gelişmeler kaydetti.

Bu tür global organizasyonların bütün yükünü yürütme kurullarına bırakmak haksızlık olur. EXPO İzmir’in, Ege’nin, hattâ bütün bu coğrafyanın etkileneceği ciddi bir organizasyondur. Bunun için EXPO bilincinin iş dünyasında da keskinleşmesi gerekiyor.” dedi.

İzmir’in temasının sağlık olması, insan, yaşam ve çevre odaklı olmasının rakip ülkelere göre Türkiye’yi şanslı kıldığını belirten Edemen, “Kaliteli yaşama öncelik tanıyan her adım, insanlar tarafından kabul görmektedir. İzmirliler enerjilerini doğru alanda kullanır ve EXPO 2020 adaylığımıza sahip çıkarsa tarihî bir fırsatı değerlendirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Zavoli Türkiye Temsilcisi Polaris LPG'nin Genel Müdürü İhsan Fırat ise ihracatçı şirketleri arasında yer alan Cangas’ın, İzmir’in adaylığıyla ilgili olarak tanıtım ve diplomaside yapabileceği çalışmaları ele aldıklarını, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Yürütme Kurulu Başkanı Vali Cahit Kıraç’a bunu aktaracaklarını söyledi.