Küçükköy’ün Yeni Belediye Binası Sarımsak Taşıyla Kaplanıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Küçükköy Belediyesi tarafından inşaatı hızla süren yeni belediye binasının duvarları yazın serin, kışın sıcak tutan özelliğe sahip sarımsak taşıyla kaplanıyor.

Küçükköy’ün Yeni Belediye Binası Sarımsak Taşıyla Kaplanıyor
Küçükköy Belediyesi tarafından, mevcut belediye binası ile daire amirliklerini bir araya getirerek, vatandaşlara daha rahat koşullarda hizmet vermesi amacıyla, mevcut belediye binasının bulunduğu bahçeye yaptırılan yeni belediye hizmet binasının kaba inşaatının Sona erdiği ve ince işçilik olarak nitelendirilen Son etabına başlanıldığı gözleniyor. 733 bin lira karşılığında ihalesini Ayvalık bölgesinde faaliyet gösteren Gurbet-Can İnşaat Ltd. Şti adlı firmanın kazanıp hemen çalışmalara başladığı belediye hizmet binasının, butik otel standartlarında, neo-klasik tarzda bu yılın Sonuna kadar tamamlanacağı vurgulanıyor.

Bina inşaatına alüminyum giydirmeler yapılacağı öğrenilirken, binanın dış cephesinin ise kullanıldığı yapıları yaz aylarında serin, kış aylarında da sıcak tutan özelliği nedeniyle Sarımsaklı Taşı ile kaplandığı görülüyor. BELDEDE ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLECEK Geniş bir bodrum katının dışında 2 katlı olarak kaba inşaatı Sona eren bin 275 metrekarelik alanda yapılan bina ile ilgili görüşlerini aldığımız Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, beldede kalıcı eserler bırakmaya çalıştıklarının altını çizerek, “Mevcut belediye binamızın yerleşkesi oldukça dağınıktı. Belediyemize gelen vatandaşlarımız, ödemelerini başka binada, muhasebe ve halkla ilişkiler birimlerindeki işleri içinde aynı bahçede fakat farklı binalarda halletmeye çalışıyorlardı. Oldukça eski ve kullanışsız olan hizmet binalarımızı aynı çatı altında toplamak amacıyla, belediyemizin bulunduğu kampüsün içerisine yepyeni bir Belediye Sarayını inşa etmeyi amaçladık” diye konuştu.

Kaynak: İHA