Hyundai Su, Hava ve Topraktan Esinlenilerek Üretilen 3 Farklı Otomobilini Fuarda Sergiliyor

İstanbul Autoshow'da Hyundai su, hava ve topraktan esinlenilerek üretilen 3 farklı otomobilini sergiledi.

Hidrojenle çalışan ve sadece su açığa çıkararak çevreyi hiç kirletmeyen yakıt hücreli ix35 Fuel Cell, markanın gelecekteki tasarım ve teknoloji felsefesini yansıtan ve doğadaki nesnelerden dizaynı oluşturulan elektrikli i-oniq konsepti ve Hyundai'nin rüzgardan ilham alınarak hazırlanan yeni nesil Santa Fe modelleri ilk kez Türk tüketicisiyle buluştu.

Hyundai standında ayrıca Türkiye'de üretilen ve tüm Avrupa'ya ihraç edilen Yeni i20, mart ayında satışına başlanan Yeni i30 ve wagon versiyonu i30 CW, navigasyon sistemli yeni donanım paketleriyle satışa sunulan Elantra, ait olduğu segmentte tüm ihtiyaçlara cevap veren Accent Blue, prestijin simgesi i40 ve SUV segmentinde tüm dengeleri değiştiren ix35 gibi model yelpazesinde yer alan tüm araçlar Hyundai standında yerini aldı.

Hyundai ix35 Fuel Cell

Hyundai, eylül ayı sonunda yapılan Paris Otomobil Fuarı'nda, ix35 Fuel Cell modelinin 2012 sonunda seri üretimine başlayacağını ilk kez duyurdu.

Hyundai böylece ''zero-emission'' olarak adlandırılan ve sıfır emisyon salımı sayesinde çevreye hiç zarar vermeyen araçların seri üretimine ilk başlayan üretici olacak.

Global otomotiv endüstrisinde devrim niteliği taşıyan bu açıklamanın başrol oyuncusu olan ix35 FCEV, Paris'ten sonra ilk kez İstanbul Auto Show'da Türk tüketicisinin karşısına çıktı.

Gelişmiş teknolojiyle üretilen ix35 Fuel Cell, sadece hidrojen ile çalışıyor. Yakıt hücreleri bu hidrojeni elektriğe dönüştürerek aracın hareket etmesini sağlıyor ve bu işlem sonucunda hidrojen ile oksijenin tepkimeye girmesi nedeniyle sadece su açığa çıkarak çevreye hiç zarar verilmiyor.

Hyundai i-oniq Concept

Hyundai'nin gelecekteki tasarım ve teknolojisinin ilk ipuçlarını veren ve doğadan esinlenilerek tasarlanan i-oniq konsepti, İstanbul AutoShow 2012'nin en çok dikkati çeken otomobillerinden biri oldu.

Hyundai'nin yeni nesil modellerinin atası olan i-oniq Concept, spor hatcback tasarıma sahip bir otomobil. 1.0 litrelik 3 silindirli benzinli motoru ile 61 PS güç üreten i-oniq, benzinli motorla aynı şanzıman üzerinden güç aktaran elektrik motoru ile birlikte, toplam 109 PS güç elde ediyor.

Bu sayede sadece elektrik motoru ile 120 kilometre menzile sahip olan i-oniq'in menzili 700 kilometreye çıkmış oluyor. Sadece 45 g/km emisyon değerine sahip i-oniq, 145 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

Hyundai Santa Fe

Hyundai'nin SUV segmentindeki üstün tecrübesini ortaya koyan Santa Fe, baştan aşağıya yenilenen üçüncü nesliyle İstanbul Auto Show 2012'de Hyundai standında yerini aldı.

Tasarımı kadar motor seçenekleri, yüksek teknolojisi ve konfor ekipmanlarıyla da dikkatleri üzerine çeken Yeni Santa Fe'nin fuarın en çok ilgi gösterilen araçlarından biri oldu.
Kaynak: AA