Hukukçular Derneği Malatya Şubesi'nden Chp’ye Tepki

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay, "Cumhuriyet savcılarını, askeri darbeye kışkırtan, darbe övücülüğü yapan CHP İstanbul İl Başkanı hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Hukukçular Derneği Malatya Şubesi'nden Chp’ye Tepki
Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay, "Bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında hem güzel görüntüler vardı, hem de çirkin görüntüler vardı. Güzel görüntüler; Cumhurbaşkanı'nın eşi, ilk defa Ankara'daki törenlerde protokoldeki yerini aldı. Cumhurbaşkanı, kutlamaları Meclis'te değil, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Akşam Çankaya'daki resepsiyon eşli oldu. Çok değil, bundan 2-3 yıl önce, Anadolu'nun herhangi bir şehrindeki törenlerde, başörtülü birinin görünmesi, rejim krizine dönüşür, laiklik tehlikeye girer, Cumhuriyet tehlikeye girerdi. Ya, o başörtülü zorla çıkartılır, ya da askeri erkan orayı terk ederdi. Bu yıl normalleşme sağlandı, yanlış uygulama son buldu, ülkemizin her yerinde aynı tablolar yaşandı ve kimse dışlanmadı. Bütün siyasi düşünceler, CHP hariç köşkteydi" diye konuştu.

"CHP Ankara’da kağnı arabaları eşliğinde ve İşçi Partisi öncülüğünde 29 Ekim seferberlik yürüyüşündeydi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Ankara Ulus’ta kutlamak isteyen CHP, İşçi Partisi ve ADD ile marjinal sol örgütlerin tam da istedikleri bir şekle dönüşerek, ülke genelinde hoş olmayan görüntüler oluşmuştur. Polis burada biraz daha müsamahakar davranabilirdi. Bu, gelişmiş bir demokrasinin genel şartıdır" diyen Karabay, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya tepki göstererek şu ifadelere yer verdi: "İstanbul’da ise yine CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Taksim’deki resmi törenlerde, içlerinde 1. Ordu Komutanı'nın da bulunduğu askerlere el kol hareketleri yaparak 'sizin koruyamadığınız cumhuriyeti biz sahipleniyoruz' diyerek, darbeci, askeri vesayetçi alışkanlıklarından vazgeçmediklerinin görüntülerini vermiştir. Bu cümlenin ne anlama geldiği ortadadır. Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçildiği 2006-2007 yıllarında yapılan Cumhuriyet mitinglerinde açılan 'ordu göreve' pankartından ne farkı var. Ana muhalefet partisi geçmişte de 27 Mayıs'a,12 Mart 1971 askeri muhtırasına, 12 Eylül'e, 28 Şubat post modern darbesine, 27 Nisan e-muhtırasına destek olmuş, Ergenekon ve Balyoz davalarının gönüllü avukatlığına soyunmuş ve halkımız da kendisini cezalandırarak CHP'nin oyunu yüzde 20'lere kadar düşürmüştür. Hukukçular Derneği Malatya Şubesi olarak, Sayın CHP İstanbul İl Başkanı'na sormak istiyoruz; ülke işgal altında da bizim mi haberimiz yok. Cumhuriyeti asker mi korur, yoksa cumhur (halk mı) ile Meclis mi? Yine Sayın İl Başkanı'na; askeri vesayet dönemlerinin kapandığını, askeri darbe yapmaya kışkırtmanın, darbeleri-muhtıraları savunmanın, Ergenekon, Balyoz sanıklarına gönüllü avukat olmanın CHP'yi iktidar yapmayacağını, Cumhuriyet'e sahip çıkmanın; lafla, yıkıp dökmekle değil, halkın karnını doyurmakla, aş, iş vermekle, okul açmakla, güvenliğini sağlamakla, refahını artırmakla olacağını hatırlatmak isteriz. Bu arada görevli Cumhuriyet savcılarını, askeri darbeye kışkırtan, darbe övücülüğü yapan CHP İstanbul İl Başkanı hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz. "
Kaynak: İHA