Geleneksel Ahşap Yakma Sergisi, Ünver Tarafından Açıldı

Geleneksel Türk el sanatları içerisinde önemli bir yer tutan ahşap yakma sanatını canlandırmaya çalışan Nevşehirli genç kızların ürettiği eserler, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Geleneksel Ahşap Yakma Sergisi, Ünver Tarafından Açıldı
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Muhasebeci Gözde İşbilir ve Kuaför Hatice Günay tarafından yaklaşık 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak sergilenmeye alınan 38 eser, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’inde katıldığı törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Nevşehir belediye Başkanı Hasan Ünver, her zaman bireysel olarak gerçekleştirilen sanat alanındaki çalışmalar içerisinde olmaya önem verdiğini belirterek, düzenlenen bu serginin başarılı bir şekilde geçmesi dileğinde bulundu. Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök ve Nevşehir Ticaret Nevşehir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzgün ile çoğunluğunu bayanların oluşturduğu çok sayıda vatandaş daha sonra sergiyi gezdi.

Ahşap yakma sanatı ile üretilen eserler arasında portre çalışmalarının yanı sıra Osmanlı tuğrası, peribacaları ile kent ve köy yaşamından izler dikkat çekiyor.

Sergi, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde 1 hafta süre ile açık kalacak .
Kaynak: İHA