Küçükçekmece Toplum Ruh Sağlık Merkezi Hizmete Açıldı

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BRSHH)'ne bağlı hizmet verecek Küçükçekmece Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hizmete açıldı.

Küçükçekmece Toplum Ruh Sağlık Merkezi Hizmete Açıldı
Açılışta konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, insanlar için ruh sağlığının beden sağlığından daha önemli olduğunu vurguladı. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nın yanı sıra İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Ali İhsan Dokucu, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Erhan Kurt ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Açılış konuşma yapan Vali Mutlu, dünyada hayat standartlarının artması ile insanlarda kaygı ve stresin arttığını ve insanların bu tarz merkezlere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Ruh sağlığının vücut sağlığından önemli olduğunu söyleyen Mutlu, “ Hayatta imkanlar daha iyi bir noktaya geliyor. Bu gidişat insanları yalnızlaştırıyor. Yalnızlaşan insanlarda çelişkiler başlıyor. İnsanoğlu aya ulaştı. Uzayın derinliklerine ulaştı. Fakat birbirlerinin gönüllerine ulaşamadı. Bu merkezlerin sayısı arttıkça insanlar sağlık problemlerine daha rahat çözüm bulacaktır.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın ruhsal hastalığı olanlara hizmet vermek için her bölgede ‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ açmayı planladığını belirten Ali İhsan Dokucu ise “ Hastalarımızın depo anlayışlı ile değil evlerine, toplumun içine ve bir parçası olması için bu merkezler açılıyor. Bu şekilde uzun süredir koğuş sisteminde hastanede kapalı olan hastalar toplumun bir bireyi olacaktır.” açıklamasını yaptı. Dokucu, bu merkezlerin açılması için çalışmaların devam edeceğini ve önümüzdeki birkaç yılda her bölgede en az bir tane merkezin açılacağını söyledi.