Bursa Milletvekilleri Termik Santrali Masaya Yatırdı

Bursa'nın Keles ilçesinde yapılacak termik santral için vatandaşları dinlemek üzere Bursa milletvekilleri bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Enerji Bakanı Danışmanı Mutlu Gül, AK Parti Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Önder Matlı, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz katıldı.

Buluşma, Bursa’nın Keles ilçesindeki TKİ sosyal tesislerinde yapıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, "Enerjimizin büyük bir bölümünü yurtdışı kaynaklardan ithal ediyoruz. Şu anda benim anlayamadığım, ihtiyacımız var ama bu da olmasın peki biz bu enerjiyi nasıl karşılayacağız? Eğer biz milli kaynaklardan enerjiyi üretemeyeceksek, elimizde bulunan kömür rezervlerini değerlendiremeyeceksek ve bunları enerjiye dönüştüremeyeceksek, ülkemizin enerji açığını kapatma konusunda dışa bağımlı kalma noktasında çalışmayacaksak ne yapacağız?" diye sordu. MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, enerji üretimine karşı olmadıklarını belirterek, "Burada yaşayan insanlar da farklı düşünmez. Fakat buradaki insanların göreceği zarar veya ekonomik anlamdaki katkı doğru bir şekilde tespit edilirse bu projeden vazgeçileceğini biliyoruz. Biz muhalefetiz, her türlü yapılan projeye karşı çıkıyoruz falan anlaşılmasın. Burada yaşayan vatandaşlar bu projeye karşı çıkıyor. Karşı çıkış gerekçelerini de doğru buluyorum. Doğru bulmasam yüzde 100’ü de karşı çıksa ben kenara çekilirim. Vatandaşın doğru bilgilendirilmeli" dedi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ise, “Yapılan yanlışlığı dile getirmemiz gerekir. Bursa’da tarım alanları korunmalı. Buradaki insanlar tedirgin. Gerekirse referandum yapın. Vatandaşları ikna edin. Bademli’de daha önce zeytin bahçesi olan insanlar şu anda oradaki tesislerde bekçilik yapıyor. Bunları düşünün. Kozağacı’ndaki insanların yerine kendinizi koyun" diye konuştu.

Daha sonra Keles'in Durak köyüne geçen heyet, burada köylülerin görüşlerini dinledi. Kozağacı vadisinin bozulmasını istemeyen vatandaşlar, termik santral istemediklerini defalarca dile getirdiklerini, bu bölgede bulunan meyve ağaçlarının ve tarlalarının yok olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.