Burhaniye’de 18 Kız Öğrenci Yemekten Zehirlendi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki özel kız yurdunda kalan, Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 18 kız öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi.

Burhaniye Devlet Hastanesi acil servisine başvuran öğrencilerden 16'sı tedavi altına alındı. Özel bir kız öğrenci yurdunda kalan Burhaniye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden 18'i, dün akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetiyle acil servise başvurdu. Öğrencilerin muayene ve tahlillerinde, yemekten zehirlendikleri tespit edildi. Başhekim Opr. Dr. M.Atahan Gürkan Acar, yaptığı açıklamada, “Pazar akşamı hastanemize 18 yüksekokul öğrencisi, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle geldi. İç hastalıkları uzmanı, ilk tedavilerini yaptı. Tahliller sonucunda 16 öğrencide gıda zehirlenmesi tespit edildi. İki öğrencide ise yoğun bulgulara rastlanmadı. Rahatsız olan öğrencileri müşahede amacıyla hastanemize yatırdık. Bir günlük tedavilerinin ardından yapılan tahlil ve tetkiklerin sonucuna göre bugün taburcu ettik. Şu anda sağlık durumları iyi." dedi.

Başhekim Acar, konuyu Sağlığı Merkezi'ne de bildirdiklerini söyledi.

Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün tahlil için yurttan içme suyu ve yemek örnekleri aldığı öğrenildi. Zehirlenen öğrencilerin çorba, .kızartma, makarna ve yoğurt yedikleri iddia edildi .
Kaynak: İHA