AK Parti kongresi, iki kardeşi de siyasi arena da karşı karşıya getirdi...

Kongrenin sürpriz isimlerinden biri de son seçimde HAS Parti'den milletvekili adayı olan Emel Topçu'nun Numan Kurtulmuş'la birlikte AK Parti'ye katılması ve MKYK yedek üyeliğine seçilmesi oldu.

AK Parti kongresi, iki kardeşi de siyasi arena da karşı karşıya getirdi...
Emel Topçu, MHP lideri Bahçeli'nin başdanışmanı olarak siyasete giren ve milletvekili seçilen Zuhal Topçu'nun ablası. Topçu, Gazi Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü mezunu bir aktivist. STK'larda görev alan Topçu, 28 Şubat sürecinin ardından Almanya'da yaşamaya başlamış. Emel Topçu, AK Parti'ye katıldıktan sonra ilk kez konuştu:.

ÜLKÜ OCAKLARINDA BULUNDUM:

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun başkanlığı döneminde Ülkü Ocakları'nda bulundum. Zamanla İslami değerler daha ağırlık kazanmaya başladı. Milliyetçi Hareket çizgisinden ayrıldım. Has Parti'den aday oldum. Hiçbir ayrım yapmadan tüm insanların huzur ve mutluluk içinde yaşamasını istiyorum. Dili, dini, milliyeti ne olursa olsun, kimsenin ayrımcılığa uğramasını istemiyorum. AK Parti'ye katılmamın nedeni de bu çizgide politika yapabileceğime inanmam.

AİLEM ŞAŞIRMADI:

Kardeşim Zuhal Hanım MHP milletvekili. Kardeş olmamız, aynı görüşleri paylaşmamız anlamına gelmiyor. AK Parti'ye katılmam ailemizde olumsuz bir tepkiye neden olmadı. Dünyaya bakışımdaki bu değişim bir gecede gerçekleşmedi. Ailem, uzun süredir bu mecrada olduğumu biliyor. O yüzden büyük sürpriz olmadı. Yıllar önce dönüşümü gerçekleştirdiğim kabul ettiler.

KÜRT MESELESİNE FARKLI BAKIYORUZ:

Kardeşimle siyasi görüşlerimizin farklı olması, saygı ve sevgi ilişkimizi etkilemiyor. Zuhal Hanım'la bir araya geldiğimizde siyaset konuşmamaya özen gösteriyoruz. Çünkü görüş ayrılığı nedeniyle, konu başka mecraya kayıyor, aramız limoni olabiliyor. Özellikle 'Kürt sorunu' konusunda MHP'lilerden farklı düşünüyoruz. Hangi etnik kökenden, dinden olurlarsa olsun insanlara haklarının verilmesi gerektiğine inanıyorum. İnsanlar dillerini özgürce konuşabilmeli ve çocuklarına istedikleri ismi verebilmeli. Çocuklar okullarda anadillerini öğrenebilmeli. Herkes ait olduğu kimliğin gereklerini yerine getirebilmeli.

TÜRKİYE BAŞÖRTÜLÜ VEKİLE HAZIR:

Başbakan Erdoğan'la henüz tanışamadım. Ancak Tayyip Bey'in, Numan Bey aracılığıyla benden bilgisi var. Türkiye'de kadınların yüzde 65'i başörtülü ve çoğu üst düzey eğitim almış durumda. Ülkenin bu kapasiteden mahrum edilmemesi lazım. Türkiye, başörtülü milletvekiline artık hazır. Benim olup olmamam önemli değil. Önemli olan başörtülü bir kadının da Meclis'e girmesi. Aksi büyük haksızlık olur. Hiçbir zaman kariyerle, menfaatle alakam olmadı. İdealist biri olarak insanlara faydalı olmayı hedefliyorum. Bunun yeri ve zamanı da hiç önemli değil.