Çorum'da Bulunan Bomba, Eğitim Uçağından Düşmüş

Çorum'un Dodurga ilçesi yakınlarından geçen Kızılırmak Nehri'nin su seviyesi azalınca ortaya çıkan yaklaşık 30 kilo ağırlığındaki bombanın eğitim uçağından düştüğü belirlendi.

Çorum'da Bulunan Bomba, Eğitim Uçağından Düşmüş
Alınan bilgiye göre bombayı, tarlasında pirinç hasadı yapan Bekir Küçük isimli çiftçi fark etti. Patlamamış bombayı maket zanneden çiftçi, çok ağır olduğunu fark edince devriye gezen jandarma aracını durdurarak bomba gördüğünü söyledi.

Köprünün altında olan bombanın patlamamış olduğunu tespit eden jandarma, olay yerini kontrol altına alarak Çorum İl Jandarma Komutanlığı'na konuyu aktardı. Yapılan incelemeler sonucunda Tokat Bölge Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel bir ekip bombayı inceleyerek eğitim için kullanılan bomba olduğunu tespit etti.

Yapılan teknik incelemeler sonucunda tehlike arz etmediği tespit edilen bomba, Çatar mevkiinde C4 patlayıcı kullanılarak uzaktan kumanda ile imha edildi. Bu arada bombanın yakın bir zamanda düştüğü öğrenilirken, olay yerine gelen Dodurga Kaymakamı Bülent Güven, bombanın incelenmesi ve imha edilmesini de takip etti. Daha sonra bir açıklama yapan Güven, bombanın tehlike arz etmediğini belirtti.

Bombanın muhtemelen bir eğitim uçağından düştüğünü söyleyen Güven, yapılan teknik incelemeler sonucunda bombanın imha edildiğini kaydetti.

Bombayı ilk gören Bekir Küçük, ilk olarak maket zannettiklerini daha sonra çok ağır olduğunu fark ettiklerini kaydetti.

Devriye gezen jandarma ekibine konuyu anlattıklarını söyleyen Küçük, dikkatsiz davranmadığı için mutlu olduğunu ifade etti .