''Yalova Bisiklet Festivali'' Başladı

Yalova Belediyesi ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri tarafından organize edilen ''Yalova Bisiklet Festivali'' başladı.

Yalova'da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen festivale, yurdun değişik bölgelerinden yaklaşık 300 bisikletçi katıldı.

Festivalin açılış töreninde konuşan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ilde kısa bir süre önce hayata geçen ''Organik Ulaşım'' ile ilgili bilgi verdi.

Yalova'da 44 kilometre bisiklet yolu yapılacağını belirten Koçal, ''Yalova'nın bir ucundan diğer ucuna kesintisiz ve güvenli bisiklet yollarına ihtiyaç vardı. Biz Yalova'da bu yolları yapmaya başladık. Bittiğinde Dünya Sağlık Örgütü'nün hedef koyduğu kent içerisindeki yolların yüzde 7'lik bölümünün bisiklet yolu olması hedefini aşacağız. Bizim hedefimiz yüzde 8,8'' dedi.

Yalova'da kent içerisinde 44 kilometre bisiklet yolu yapacaklarını dile getiren Koçal, festival için kente gelenlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Haldun Aksalman ise yaptığı konuşmada, bisiklet kullanımının kendi dönemlerinde sadece bir eğlenceden ibaret olduğunu dile getirerek, ''Biz, bisikleti Türkiye'de yaşamın bir parçası olarak değil eğlence ve maceranın bir parçası olarak kullandık. Bize bisiklet alındığında bunu evden okula, okuldan eve gitme amaçlı kullanırsın denmedi. Oyun saatlerimiz vardı. Bu saatlerde çıkar verilen izin kadar kullanırdık. Oyun saati dışında bisiklet kullanmak doğru bir çözüm, doğru bir yaklaşım değildi. Hatta cezalandırılırdık. Ama şimdi bisikletin yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğu anlayışının yerleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ''Yalova Bisiklet Festivali''ne katılan sporcular, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Kurtköy'e kadar 13 kilometre pedal çevirdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan ve kasım ayında bisikletle dünya turu denemesi yapacak Gürkan Genç de destek verdiği festival, yarın da ilin turistik yerlerine düzenlenecek turlarla devam edecek.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA