Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklar Expo Floriade 2012’yi Gezdi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı (AYÇOV)’nda kalan 22 çocuk, Hollanda'nın Venlo kentindeki EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi'ni ziyaret etti.

Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklar Expo Floriade 2012’yi Gezdi
Ekonomi Bakanlığı'nın izniyle gerçekleştirilen proje kapsamında Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği organizasyonuyla sevgi evlerinde kalan 22 başarılı çocuk ile 6 görevli, EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi'ni gezdi. Antalya'da 2016 yılında düzenlenecek Dünyanın Botanik EXPO’su olarak tanımlanan ‘Çocuk ve Çiçek’ konusundan yola çıkarak bu geziyi düzenlediklerini ifade eden Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, çocuklar Floriade alanında bulunan Türk Bahçesi başta olmak üzere tüm bahçeleri gezdirdiklerini söyledi.

Floriade alanında çocuklara yönelik atölye çalışmaları yaptıklarını, çocukların 3 gün boyunca Hollanda'da çeşitli etkinliklere katıldıklarını ifade eden Bağdatlıoğlu, “Çocuklar Antalya 2016 Botanik EXPO'sunda da gönüllü olarak hizmet verecekler.” dedi.

Resmi açılışı Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından 4 Nisan 2012’de yapılan ve 42’den fazla ülkenin bahçesinin bulunduğu EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi, yarın sona erecek .