Kuşadası’nda Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü Etkinlikleri

Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ndei Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte hayvan haklarına bir kez daha vurgu yapıldı ve çocuklara havyan sevgisinin önemi anlatıldı.

Kuşadası’nda Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü  Etkinlikleri
Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Kuşadası Turizm Derneği Başkanı Bülent İlbahar, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, MHP Kuşadası İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Dağyaran, AK Parti Kuşadası İlçe Başkan Yardımcısı Cenap Sekban, Ege Hayvanları Koruma Dernekleri Birliği Kuşadası Temsilcisi İskender Avcı, Belediye Meclis Üyeleri, il genel meclis üyeleri, Pakize Kamil Çağlayan İlkokulu Hayvanları Koruma Kolu öğrencileri ve çok sayıda hayvan sever katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Ege Hayvanları Koruma Dernekleri Birliği Kuşadası Temsilcisi İskender Avcı, 1822 yılında İngiltere’de başlayan hayvanları koruma hareketinin gelişerek bugünlere geldiğini belirterek, “Ülkemizde Hayvanları Koruma Derneği ilk kez 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçlı dernekler birleşerek Lahey’de 1931 yılında toplandılar ve Dünya Hayvan Hakları Federasyonunu kurdular ve bu oluşum da 4 Ekim’i hayvan haklarını koruma günü ilan etti Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi

Daha sonra konuşan HAYTAP üyesi ve hayvansever Neslişah Çetinel ise hayvanların korunması ise her vatandaşın ve her kurumun üstüne düşen görevi yapması gerektiğini belirterek, sorunların çözümü için destek istedi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise göreve gelir gelmez hayata geçirdikleri Köpek Rehabilitasyon Merkezi’nin örnek olmaya devam ettiğine dikkati çekerek, “En büyük sorunumuz kontrolsüz üreme. Hayvan haklarının korunması konusunda Kuşadası Belediyesi olarak tüm Türkiye’ye örnek olan kararları almaya ve uygulamaya ısrarla devam edeceğiz. Hayvan hakları koruma günü kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından ise Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve protokol üyeleri tarafından Pakize-Kamil Çağlayan İlkokulu Hayvan Hakları Koruma Kolu öğrencilerine sertifika verildi.

Daha sonra Kaymakam Ayhan ve Belediye Başkanı Altungün, protokol üyeleri, hayvanseverler ve öğrencilerle birlikte Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi .
Kaynak: İHA