''Kanser ve Kök Hücre Çalışmaları Çalıştayı''

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Tıbbi Genetik Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ''Kanser ve Kök Hücre Çalışmaları Çalıştayı'' üniversitenin Tıbbi Genetik Bölümü'nde gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özen, ''Kanser Araştırmalarından Klinik Uygulamalara, Kanser ve Kök Hücre Çalışmaları'' konulu çalıştaydaki konuşmasında, FISH Workshop'la herhangi bir hastalığa neden olan bozukluğu, DNA bölgesini belirleyerek tespit edebildiklerini söyledi.

Herhangi bir ticari kite bağımlı olmadan kendi imkanlarıyla geliştirdikleri teknikle DNA'yı mikroskopla gözle görülür hale getirip, inceleyebildiklerini aktaran Özen, ''Bu teknik ekonomik anlamda da bize avantaj sağlıyor'' dedi.

SÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Bölümü'nün genetik alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye'de öncü olduğunu dile getiren Özen, bu bölümün, fiziki şartlar ve cihaz anlamında çok gelişmiş olduğunu ifade etti.

SÜ Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Acar ise SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kısa süre önce açılmasına rağmen, genetik alanında çok güzel çalışmalara imza attığını belirtti.

Hekimlere bu alanda eğitim vermenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Acar, ''Bundan sonra genetik alanındaki araştırmaları daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA