CHP'li Başkandan Türkiye'den Suriye'ye 'Eşkıyalar Geçiyor' İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine atılan top mermisiyle farklı bir boyut kazanan Türkiye ve Suriye arasındaki gelişmelerle ilgili ilginç bir benzetme yaptı.

Türkiye sınırından Suriye’ye ‘eşkıyaların’ girdiğini iddia eden Kaya, bunların da Suriye’nin birliğini ve Türk milletinin mazlum milletlere örnek olmuş tarihini tahrip ettiğini savundu. CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Kaya, cumartesi günü partisinin eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Hatay Milletvekili M. Ali Ediboğlu ve emekli Tuğamiral Türker Ertürk’ün katılımıyla yapacakları 'Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye' konulu panelle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır PKK terörüyle boğuşan Türkiye’nin şimdi de Suriye ile savaşın eşiğine geldiğini belirtti.

"Suriye yangınına benzin dökmekte neden bu kadar istekliyiz?" diye soran Kaya, "Hatay’dan Suriye’ye doğrultulan her namlunun, dönüp Türkiye’yi hedef alacağı hesap edilmeden, sınırlarımızdan Suriye içlerine giden eşkıyalar, Suriye’nin birliğini ve Türk milletinin mazlum milletlere örnek olmuş tarihini tahrip ediyor. AKP yönetiminde Türkiye adeta ateşe atılıyor. Mazlum milletlere bağımsızlığını kazanmanın ve onurlu yaşamanın yolunu gösteren Türkiye’ye yakışmayan bu durumun gerçek sebebi ne?” ifadelerini kullandı .