İki liderin vereceği mesajlar büyük önem taşıyor

Görüşme sonrası kameraların karşısına çıkarak basın toplantısı yapacak olan ikilinin verecekleri mesajlar büyük önem taşıyor.

İki liderin vereceği mesajlar büyük önem taşıyor
Erdoğan bir süredir Türkiye 'nin terörle mücadelesine katkı sağlamadıkları ve terör örgütü mensuplarını barındırarak dolaylı destek verdikleri için Avrupa ülkelerini sert bir şekilde eleştiriyordu. Bu sebeple görüşmede masadaki ana gündem maddelerinden birini terör oluşturacak.

Erdoğan 'ın terör örgütü mensuplarının Almanya 'da barındırılmamasını, örgütün kurduğu derneklerin kapatılmasını ve para akışının Almanya üzerinden yapılmasının engellenmesini isteyeceği belirtiliyor. Erdoğan ile Merkel 'in görüşmesinde masadaki önemli bir madde ise Suriye olacak.

Erdoğan 'ın görüşmede Esad rejiminin uygulamalarını anlatarak, Türkiye 'ye Suriye 'den gelenlerin sayısının 100 bini aştığını, buna rağmen Türkiye 'nin mücadelesinde yalnız kaldığını aktarması bekleniyor. Erdoğan, Avrupa 'nın ve özellikle Almanya 'nın Türkler 'e uyguladığı vizenin kaldırılmasına yönelik de mesajlar verecek. Görüşmede Almanya 'da yaşayan Türklerin sorunları da masaya yatırılacak. Almanya 'da yaşayan Türklerin işsizlik sorunu, mavi kart problemi, gençliğin eğitiminin de gündeme geleceği belirtiliyor.