Türkiye'nin Önemli Yamaç Paraşütü Alanları Arasında Gösterilen Hasandağı, 2013 Yılında Dünyanın En İyi Yamaç Paraşütçülerini Ağırlamaya Hazırlanıyor

Muzaffer Çağlıyaner - Aksaray'da bulunan ve Türkiye'nin en önemli yamaç paraşütü alanları arasında gösterilen Hasandağı, 2012 yılında dünyadan ve Türkiye'den profesyonel yamaç paraşütçülerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi'nce düzenlenecek ''Geleneksel Hasandağı Yamaç Paraşütü Şenliği'' için hazırlıklar başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, 1980 metrede devam eden pist çalışmalarını yerinde inceledi.

AA muhabirine düzenlenecek şenlik hakkında bilgi veren Doğan, 1980 metrede yapılan düzeltme çalışmaları ile güzel bir pist oluşturma çabası içinde olduklarını söyledi.

Pistin standarda kavuşturulmasının ardından Hasandağı'nda güzel bir aktivite yapmayı planladıklarını ifade eden Doğan, ''2013 yılında yapmayı düşündüğümüz 'Geleneksel Hasandağı Yamaç Paraşütü Şenliği'nde Türkiye ve uluslararası arenada söz sahibi yamaç paraşütçülerini buraya davet ederek, Hasandağı'nın potansiyelini göstermek istiyoruz'' dedi.

-''Eko turizmi canlandırmayı planlıyoruz''-

Hasandağı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kayak merkezi ilan edildiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

''Hasandağı'nın kış sporları merkezi ilan edilmesinin ardından henüz istenilen manada bir gelişme olmadı. Ama biz 'iki aktiviteyi burada aynı anda yapabilir miyiz' diye düşünüyoruz. Bakanlık burayı kayak merkezi ilan etti. Yatırımcıların buraya gelmesiyle bu konuda bir ilerleme olacağına inanıyorum. Yamaç Paraşütü Şenliği de ilimizin tanıtımı için güzel bir vesile olacak. Burada bir süredir yamaç paraşütü sporu yapılıyordu. Bunu geliştireceğiz. Ayrıca Hasandağı'nda bungalov tipi evler yaparak yayla turizmini, aşağıdaki ormanlık alanı kullanarak da eko turizmi canlandırmayı planlıyoruz.''

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy ise sporun ve spor turizminin kent ve ülkelerin tanıtımında büyük katkısı olduğunu belirtti.

Arısoy, ''Bugün 2000 metre civarında yamaç paraşütü için bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sporla uğraşan, ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen insanlar var. Hasandağı'nı daha iyi kullanmak, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla projelerimiz var. İnşallah kısa süre içinde bu projelerimizin faydalarını görürüz'' diye konuştu.

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA