İşadamı Hamza Ertaş Suvermez Beldesine Yüksekokul Binası Yaptıracak

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesine yüksekokul binası ve kampüs yapım işini üstlenen Nevşehirli hayırsever işadamı Hamza Ertaş ile protokol imzalandı.

Nevşehir Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Derinkuyu ilçesi Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir, NEÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı A. Bahadır Ceylan'ın hazır bulunduğu bağış protokolünü, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve hayırsever işadamı Hamza Ertaş'ın birlikte imzaladığı bildirildi.

Kılıç'ın makamında imzalanan protokol gereği hayırsever Ertaş, Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesinde arazisini de kendisinin bağışladığı 36 bin 684 metrekare alan üzerine yüksekokul binası ve kampüs yapım işini üstlendi.

Törende konuşan Kılıç, 2007 yılında kurulan NEÜ'nün fiziki yapılanmada hızlı bir gelişim içerisinde olmasında hayırseverlerin büyük desteklerinin olduğunu belirterek, Suvermez beldesine yüksekokul binası ve kampüs yapımını üstlenen işadamı Hamza Ertaş'a şahsı ve NEÜ adına teşekkür etti.

Ertaş da, bu girişimine vesile olan Kılıç'a teşekkür ederek, Nevşehir ve NEÜ'nün büyüyüp gelişmesine katkıda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA