Çadır Kentteki Gerginlik Büyümeden Önlendi

Kahramanmaraş’ta Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kentte çıkan gerginlik, polisin sağduyulu davranmasıyla büyümeden önlendi.

Çadır kent içerisindeki 6 nolu mahallede kalan bir grup Suriyeli yiyecek ve giyecek maddelerinin kendilerine yeteri kadar verilmediğini öne sürerek gösteri yapmak istedi. Suriye’deki iç çatışma nedeniyle Kahramanmaraş’taki çadır kentte barınan Suriyeli mültecilerden bazıları, akşam saatlerinde erzak ve giyim malzemelerinin yetersiz dağıtıldığını iddia ederek, çadır kentteki görevlilerle tartışmaya başladı.

Suriyeliler ile görevlilerin arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olayalar büyüdü. Bunun üzerine çadır kente TOMA ve akrep aracıyla beraber çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Yaşanan olaylar sırasında sağduyulu davranan güvenlik güçleri, çoğunluğunu gençlerin ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 200 kişilik guruba dağılması yönünde uyarıda bulundu. Olaylar sırasında bazı mültecilerin polise taş attığı gözlenirken, çadır kent yakınında bulunan bazı araçların atılan taşlardan camları kırıldı. Öfkeli kalabalığı yatıştırmak için olay yerine gelen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, kalabalığın arasına girerek gurubun sorunlarını dinledi. Suriyelilerin sorunlarını dinleyen Aşık, daha sonra çadır kentteki her mahalleden bir temsilci ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından sakinleşen gurup dağıldı. Yaşanan arbede sırasında iki polis memuru bacağından hafif şekilde yaralandı. Yaralanan polisler, olay yerine gelen ambulanslarda yapılan ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.