Bakü'de 'city Challenge' Otomobil Yarışları Başladı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen "City Challenge" otomobil yarışlarına start verildi.

Bakü’nün birçok tarihi olayına tanıklık etmiş Azatlık Meydanı’nda başlayan yarışta dünyanın en önemli otomobil markaları yer alıyor.
Yarışmacılar, dün ısınma turları ile birlikte “City Challenge GT”, “Classic Grand Pri Bakü Şehir Drifting” yarışmalarının antrenman sürüşlerini yaptılar. Yarışmanın bugünkü programında ise sıralama ve sprint yarışları yer alıyor.
Bakü’nün tanıtımı adına çok önemli olduğu belirtilen "City Challenge" otomobil yarışının pist uzunluğu 2,1 kilometre. Yarışta 13 takım yer alırken, her takımı 2 pilot temsil ediyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan "City Challenge" yarışlarının CEO'su Helmut Beyer’in basına yaptığı açıklamaya göre, yarışları dünyanın 120 ülkesinde 300 milyondan fazla seyirci izleyecek.
Pazar günü yapılacak final yarışlarıyla sona erecek olan "City Challenge" otomobil yarışlarına Porsche 911, Aston Martin Vantage GT3, Audi R8 LMS, BMW Z4 GT3, Ferrari 458 İtalia GT3, Lamborghini Gallardo LP 600 ve Mercedes Benz SLS AMG GT3 marka otomobiller yer alıyor.
"City Challenge" otomobil yarışları Bakü’den önce Budapeşte ve Bükreş'te yapılmıştı .