Kılıçdaroğlu: Trakya'da Selden Zarar Gören Yerler Afet Bölgesi İlan Edilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya'da sel ve su baskınlarından zarar gören yerler için afet bölgesi ilanı dahil, her tür önlemin acilen alınmasını ve yaraların sarılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını da açıkladı.

Sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımlayan Kılıçdaroğlu, CHP heyetlerinin bölgede yaptıkları incelemeler sonucu verilen raporları inceledi. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde derenin taşması sonucu 3 vatandaşın boğularak hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Bölgede yaşanan afetin büyüklüğüne dikkat çekerek, zaman geçirilmeden yaraların sarılması için gereken önlemlerin alınmasını isteyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin, konuyu TBMM'nin gündemine de getirerek önlemlerin bir an önce alınmasını isteyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'na sunulan rapora göre, Trakya'da ortaya çıkan tablo ise şöyle: Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde derenin taşması sonucu 3 vatandaş boğularak hayatını kaybetti. Tekirdağ Saray ilçesi başta olmak üzere, hemen bütün bölgelerde iş yerlerini ve evleri su bastı, şehirleri ve beldeleri birbirine bağlayan yollarda göçük ve çökmeler meydana geldi. Köylerde ahırlar yıkıldı, hayvanlar telef oldu, ambarlarda ve depolarda bulunan mahsüller sele kapıldı. Özellikle sanayinin yoğun olduğu Çerkezköy-Çorlu ilçelerinde Misinli, Ulaş ve Beyazköy civarındaki fabrikalarda sel sebebiyle çalışan işçilerle, yaklaşık 300 vatandaş mahsur kaldı. SARAY BÖLGESİNDE YAĞIŞ SEBEBİYLE YOL YARILDI Saray-Vakıflar E-5 bağlantı yolunda menfezin çökmesi neticesinde bir kamyon yolda mahsur kaldı. Yağmur yağışının gün boyu aralıksız yağdığı Tekirdağ'ın Saray ilçesinde çok sayıda ev ve iş yerleri su altında kaldı. Son 24 saatte metrekareye 126 kilo yağış düştü. Sel, Saray ilçe merkezinin yanı sıra Çukuryurt, Çayla, Göçerler, Sinanlı, Kurtdere, Edirköy, Küçükyoncalı, Bahçedere, Karabürçek köylerinde etkili oldu ve buralarda çok sayıda ev ve ahır sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu.Ayrıca, ilçe merkezindeki bazı mahalleler ile bu köylerde elektrik kesintileri yaşandı. Saray ilçe merkezinde köprülerin sular altında kaldığı açıklandı. Aşırı su birikintileri Tekirdağ çevre yolunda toprak kayması yaşanmasına neden olurken, Yavuz Mahallesi'nde yağmur suları yolları yararak derin çukurluklar oluşturdu ve yollar yarıldı. Yağmur sularının ardından cadde ve sokak yolları kullanılmaz hale geldi, belediye ekipleri bozulan yolları tamir etmek için çalışma başlattı.Şehir merkezine kurulan semt pazarı, sağanak yağmur nedeniyle zarar gördü. Tekirdağ'ın Çekezköy ile Saray ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Karamehmet ve Bakırca köylerinde etkili olan sağanak yağışın ardından, taşan dere nedeniyle yine buralarda çok sayıda ev ve ahır sular altında kaldı.