İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ali Açıklaması

İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali, bu yıl toplam 27 ülkeye dünyanın her yerinden bağışlanan kurbanları göndermeye devam ettiklerini söyledi.

Ali, Cidde'de düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar 16 milyon kurbanı dünyanın fakir ülkelerine gönderdiklerini, kurbanların tamamının İslami kurallar çerçevesinde kesildiğini söyledi.

İslam Kalkınma Bankası olarak kurulan yeni sistem sayesinde ''www.adahi.org'' adresinden dünyanın her yerinden kredi kartı ile istenilen kurban çeşidinin satın alınabildiğini ve bağış yapılabildiğini bildiren Ali, 120 dolar karşılığında kredi kartıyla satış yapıldığını kaydetti.

Ali, banka olarak kar amacı gütmediklerini, insanların ucuza kurban alabilmelerinin ve bağış yapabilmelerinin önünün açılmaya çalışıldığını bildirdi.

Modern tesislerde kesilen kurbanların, yine en güvenilir şekilde hava, kara ve deniz yoluyla Afrika'nın tüm ülkelerine, özellikle de açlıkla mücadele eden ülkelere gönderildiğini ifade eden İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ali, dünyanın her yerinden gelen medya temsilcilerine de bağışlar için yardımcı olunması ricasında bulundu.

Muhammed Ali, bir gazetecinin bankanın eğitim alanında hangi adımları attığı yönündeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Bankamız her yıl binlerce öğrenciye burs veriyor. Dünyanın her yerinden öğrencilerimiz bu burslardan faydalanıyor. Bir örneğini vermek istiyorum sizlere. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tanzanya'ya gitmişti. Orada tercümanlığı Türkiye'de bizim bursumuzla okuyan bir mühendis gerçekleştirmişti. Bu mühendis Gül'ün tercümanlığını yaparak göğsümüzü kabartmıştı. Türkiye'de olduğu gibi dünyanın birçok yerinde burslarımızla okuyan öğrencilerimiz bulunuyor.''

Muhabir: İrfan Sapmaz / Ömer Erdem

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA