Çözümün adresi olarak İmralı'yı değil, BDP'yi gösterip, tehdit etti

Ece Üner'in modere ettiği Akşam Raporu'na konuk olan BDP İStanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den canlı yayında çok çarpıcı açıklamalar geldi.

Çözümün adresi olarak İmralı'yı değil, BDP'yi gösterip, tehdit etti
Başbakan Erdoğan 'a adeta meydan okuyan Sırrı Süreyya Önder, Kürt sorununun çözüm adresi olarak Öcalan 'ı değil, BDP 'yi gösterdi.

BİZDE SİZLE GÖRÜŞMÜYORUZ
Başbakan 'ın BDP 'ye kapılarını kapatmasına tepki gösteren Sırrı Süreyya “Başbakan 'ın yaklaşımı da bir döneme kadar da öyleydi. Ama bu kadar da insana hakaret edilmez ki… Bir gün şunu diyeceğiz… Bir gün eğer bizde sizle görüşmüyoruz. Ne haliniz varsa görün derse, o gün bu ülkede her şey çıkmaza girer. Biz çok da görüşme sevdalısı değiliz. Çözsünde nasıl çözerse çözsün. Ama biz bu kadar usandırılırsak, bizim şahsiyetimize laf edilirse; bizde “Aha bizde sizle görüşmüyoruz” deriz, o zaman bu ülke anlar bunun ne kadar sıkıntılı bir iş olduğunu.” dedi.

BÖLÜNME TEHDİDİ
Canlı yayında tehditvari sözler de kullanan Önder “Ne zannediyorsunuz siz, demokrasi böyle bir şey mi? Böyle bir şey yok ki… Yolu halkın hakemliğine bırakın. Halktan büyük hakem var mı? Bize siyaset alanını dar ediyorlar. Ne yapalım gayri siyasi alanlara mı girelim ? Bu kadar çırpınan biz, savaş taraftarı olan biz, terörün maşası da biz. Öbür anlayışı yok sayan, inzam eden anlayış bu ülkeyi böler. Ülke böyle bölünür.” ifadelerini kullandı.

ÖCALAN 'I DEĞİL BDP 'Yİ İŞARET ETTİ

Sırrı Süreyya Önder çözümün adresi olarak Öcalan 'ı değil, BDP 'yi işaret ederek “Kimse Oslo beklemesin. Yok böyle bir şey. Halkın denetiminde şeffaf ve herkesin ettiği laf verdiği taahhüt kendini bağlayacak şekilde bir masa kurulmazsa bu sorun çözülmez. Yolu bu, halktan gizli bir iş yapılmaz.” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE