Yesob, 350 Dönümlük Arazinin Yagesad'a Verilmesine Tepkili

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Öncü, Çiftlikköy ilçesi Taşköprü beldesindeki 350 dönümlük arazinin, Yalova Gemi Sanayicileri Derneği'ne verilmesine karşı olduklarını bildirdi.

Öncü, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, Top Yeri mevkisi olarak bilinen arazinin, toplumsal fayda taşıyan bir proje için kullanılması gerektiğini savundu.

Arazinin kişi ya da bir şirkete verilmesine karşı olduklarını dile getiren Öncü, şöyle konuştu:

''Burası Yalova'nın en değerli arazilerinden birisidir. İlin geleceği açısından önemli bir yer. Biz 17 oda başkanımızla görüşüp, kendi üyelerinin fikrini almasını istedik. 7 bin üyemize sorduk ve bir karara vardık. YESOB olarak bu arazinin kişilere ya da şirketlere verilmesine sıcak bakmıyoruz. O nedenle de bu arazinin YAGESAD'a verilmesini istemiyor ve desteklemiyoruz. Burası Yalova'nın hayrına kullanılmalıdır. Önümüzde Handere gibi acı bir örnek var. Burası istihdam bahanesiyle düşük fiyatlara alındı ve sonrasında fahiş fiyatlarla satıldı. Top Yeri Mevkisi'nde yaşanan da 'İstihdam bahane, arsa şahane' zihniyetidir. Biz o arazinin birilerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Dün Handere, bugün Top mevkisi belki yarın Şakşak mevkisi. Yalova halkı bu konuda uyanık olmalıdır. Biz yatırıma karşı değiliz ama Yalova'nın geleceğinde önem taşıyan arazilerin düşüncesizce elden çıkarılmasına da seyirci kalamayız.''

Arazide, Yalova açısından büyük önem taşıyan projelerin hayata geçirilmesinin mümkün olduğunu dile getiren Öncü, ''Bana göre burada bir fuar merkezi oluşturulmalıdır. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak bu merkezin Yalova'ya katkısını kimse inkar edemez. Bunun gibi Yalova'nın önünü açacak birçok projeyi hayata geçirmek mümkündür'' diye konuştu.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA