Bu Hafta Vizyona Girenler Muhteşem Filmler

Çanakkale 1915, Paranormal Activity 4, ParaNorman, Mutlu Et Beni, Meleklerin Payı ve Oğlum Bak Git bu haftanın yenileri...

Bu Hafta Vizyona Girenler Muhteşem Filmler
Çanakkale 1915

Bu sezonun Çanakkale Çocukları'ndan sonra Çanakkale Savaşı'nı konu alan ikinci filmi Çanakkale 1915 vizyondan bir gün önce Perşembe günü izleyicilerle buluştu. Şu Çılgın Türkler kitabı ile çoksatanlar listesinden inmeyen Turgut Özakman'ın Diriliş - Çanakkale 1915 isimli kitabından uyarlanan film, Yeşim Sezgin tarafından beyazperdeye taşındı. Bigalı Mehmet Çavuş 'un, Seyit Onbaşı 'nın, Mustafa Kemal Paşa 'nın ve daha bir çok isimsiz kahramanın destansı hikayeleriyle ulaşılan zaferin öyküsünü anlatan film Genelkurmay Başkanlığı 'ndan alınan özel izinlerle savaşın geçtiği yerlerde çekildi. Görsel efektleri için 20 kişilik animasyon ekibinin çalıştığı ve 2000'e yakın figüranın rol aldığı filmin kadrosunda Şevket Çoruh, Barış Çakmak, İlker Kızmaz, Bülent Alkış,Serkan Ercan yer alıyor.

Paranormal Activity 4


Düşük bütçeli filmlerin en fazla kâr getiren serisi konumundaki Paranormal Activity 4. bölümü ile karşımızda. Sadece ülkesinde değil, tüm dünyada popüler olan serinin bu bölümü Paranormal Activity 2'de geçen olaylardan 5 yıl sonrasını anlatıyor. Yönetmen koltuğunda Catfish filmi ile tanınan ve daha sonra seriye 3. filmle dahil olan Henry Joost ve Ariel Schulman ikilisinin oturduğu filmde serinin tanıdık ismi Katie Featherston dışında Brady Allen ve Matt Shively yer alıyor. Bu kez seyircinin gözünün yerini bir laptopun alacağı filmin senaryosu ise Zack Estrin tarafından kaleme alındı.

ParaNormaN

Amerikalı stop-motion animasyon stüdyosu LAIKA'yı ilk kez 2009 tarihli Koralin ve Gizli Dünya (Coraline) filmiyle tanımıştık. Uzun metraj, kısa metraj, reklam ve klip çeken LAIKA stop-motion film üreten en önemli şirketlerden biri konumunda. Şirketin son çalışması 2 yıllık bir çabanın ürünü olan ParaNorman, isminde de anlaşılacağı gibi paranormal olayları içinde barındırıyor. Bir kasabaya dadanan paranormal güçleri (zombiler, cadılar, hayaletler ve dahası) defedecek tek isim olan Norman'ın bu zorlu görevine odaklanan yapım, yönetmenler Sam Fell ve Chris Butler imzasını taşıyor. 3D renkli yazıcıların kullanıldığı ilk, 3D çekilmiş ikinci stop-motion film olma özelliğini de taşıyan filmin seslendirme kadrosunda ise Casey Affleck, Tucker Albrizzi, Tempestt Bledsoe ve Alex Borstein gibi isimler yer alıyor. ParaNormaN 2013 Oscar Ödülleri'nde Animasyon kategorisinin en güçlü adayı durumunda.

Mutlu Et Beni (Hysteria)

Dünya bazen bir fikirle, bazen bir kişiyle, bazense de basit bir icatla değişebiliyor. Mutlu Et Beni (Hysteria) filmi de böyle bir icadı merkezine alıyor: vibratör! Victoria dönemi Londra 'sında kadınları doyuma ulaştırma sorunu sıradışı bir icadın doğmasına neden oluyor. İşte bu icadın doğum öyküsünü anlatan Mutlu Et Beni, Tanya Wexler 'in yönetmenliğinde ve Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Rupert Everett ve Jonathan Pryce gibi güçlü bir kadroyla vizyona konuk oluyor. 1880 yılında geçen öykü doktor Mortimer Granville'in kadınların “histerilerini” tedavi eden bir cihazı arkadaşı Edmund ile birlikte geliştirmesi ile başlıyor ve daha sonra bir aşk hikayesiyle farklı bir boyut kazanıyor. Ülkemizde ilk kez 31. İstanbul Film Festivali 'nde görücüye çıkan yapım, muzip komedilerden hoşlananların beğeneceği türden...

Meleklerin Payı (The Angels ' Share)

Politik sinemanın en önemli temsilcilerinden İngiliz yönetmen Ken Loach'un yeni filmi Meleklerin Payı (The Angel's Share) ilk gösterimini Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirmiş ve aynı festivalden Jüri Özel Ödülü'yle dönmüştü. Ülkemizde geçtiğimiz haftalarda sonlanan Filmekimi'nde de görücüye çıkan yapımın senaristliğini yönetmenle daha önceki projelerinde de çalışmış olan Paul Laverty üstleniyor. Glasgow'da bir grup genç suçlunun hikayesini eğlenceli bir dille anlatan film izleyicisini eğlenceli ve iç ısıtan bir seyirliğe davet ediyor. Eleştirmenler Meleklerin Payı'nı yönetmenin filmografisinin en eğlenceli örneği olarak gösterirken, Loach da hiç ayrılmadığı işçi sınıfı trajedisini bu sefer komedi öğeleriyle ele aldığını belirtiyor.

Oğlum Bak Git


İsmini Gölcük'te bir temizlik işçisi ile ona sataşan bir çocuğun önce internette viral olarak milyonlarla buluşan ve daha sonrasında basına da yansıyıp popüler kültür nesnesine dönüşen videosundan alan Oğlum Bak Git, başrolünde Yavuz Seçkin'i izlediğimiz bir komedi. Senaristliğini Şeyda Delibaşı'nın yaptığı filmin malum video ile olan bağının isimden öte geçip geçmediğini bilmiyoruz, fakat film şanssızlıktan kurtulamayan bir taksicinin bu lanetten kurtulmak için bir kişisel gelişim uzmanına başvurmasından sonra yaşadıklarına odaklanıyor. Filmin yönetmenliğini Kamil Çetin yaparken kadroda Seçkin'e Esra Sönmezer, Orhan Aydın ile Metin Yıldız eşlik ediyor.