'Engelsiz El Sanatları' Projesi Sergisi Yapıldı

Nizip Engelliler Derneği tarafından yürütülen, SODES projesi kapsamında “Engelsiz El Sanatları” projesi sergi açılışı ve sertifika töreni yapıldı.

'Engelsiz El Sanatları' Projesi Sergisi Yapıldı
Fevkani Kilisesi’nde gerçekleştirilen törene, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlandı. Törene; Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, SGK Müdürü Mustafa Aydoğdu, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Kılıçparlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak Pamuk ile Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ise birer konuşma yaptı.

Tarihi Fevkani Kilisesi’nde düzenlenen “Engelsiz El Sanatları” proje sergisinin açılışından sonra sertifika ve plaket töreni gerçekleştirilirken, Vali Yardımcısı Çakıroğlu görme engelli bir kursiyerle birlikte ebru çalışması yaptı.

Çakıroğlu tarafından Nizip Engelliler Derneği’ne maddi manevi destek sağlayan Belediye Başkanı Akdoğan’a plaket verilirken, programın sonunda projeyi başarıyla bitirenlere sertifika verildi.

Öte yandan, bağlama üstadı görme engelli Mehmet Göğebakan da davetlilere müzik ziyafeti sundu .
Kaynak: İHA