'Kuruluşumuzun 7. Yılında Güçlüyüz, Gururluyuz'

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Elbistan Temsilcisi Hasan Hamamcı, 17 Ekim 2005 tarihinde kurulan sendikalarının 7 yıllık sürede; eğitim çalışanlarının, tüm emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkın ve karanlığa sürüklenen ülkemizin umudu haline geldiğini söyledi.

'Kuruluşumuzun 7. Yılında Güçlüyüz, Gururluyuz'
Eğitim-İş olarak “Ülkesi olmayanın sendikası olmaz” şiarıyla yola çıktıklarını belirten Hamamcı, yaptığı açıklamada, şunlara yer verdi: “Eğitim-İş, 7 yıllık sürede, yüz yıllık sendikal mücadele geleneğimizden ders alarak yoluna devam etmektedir. Bugün Encümen-i Muallim’den, TÖS’den, TÖBDER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş’imizi, Edirne’den Van’a, Hatay’dan Sinop’a yurdumuzun dört bir tarafındaki eğitim çalışanlarıyla kucaklaştırdık. Gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını, yüreğimizdeki coşkuyu ve heyecanı hiçbir zaman yitirmeden birbirimizle paylaştık.

17 Ekim 2005’ten bugüne emeğimiz ve geleceğimiz için canımız pahasına mücadele ettik. Mücadelemiz cumhuriyetin bütün kurumlarının teslim alındığı yeni dönemde çok daha çetin geçecek. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin Yeni Dünya Düzeni kapsamında sömürüyü alabildiğine yoğunlaştırdıkları, küreselleşme adı altında yapılan uygulamalarla emek örgütlerini ve demokratik kitle örgütlerini işlevsizleştirdikleri, yapılan özelleştirmelerle taşeronlaştırmayı etkin kıldıkları görülmektedir. AKP iktidarı ise bu küresel güçlerle işbirliği yaparak, ulus devletin ve bağımsızlığın yok edilmesine, etnik ve dinsel ayrımcılıklarla da üniter yapının yıkılmasına, ulusal birlik ve beraberliğin bozulmasına çanak tutmaktadır. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi siyasal iktidar, tek parti egemenliği yürüterek kendine muhalif olan kişi ve kurumlar üzerinde olmadık baskılar uygulamaktadır. Bu yolla toplumu sindirmeye, adeta bir korku imparatorluğu kurmaya çalışmaktadır.

İşte Eğitim-İş’in böyle bir süreçte mücadele alanı içinde olması, emeğimiz, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir anlam ve önem taşımaktadır.” Hamamcı, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeklerine ve ülkemize yönelik her saldırı karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaklarını söyleyerek sözlerini tamamladı .
Kaynak: İHA