Almanya'dan Ödülle Dönen Aşçılar MATSO Yönetimini Ziyaret Etti

Almanya'nın Erfurt Kenti'nde 4 yılda bir düzenlenen IKA Dünya Aşçılar Olimpiyatı'na katılarak ödülle dönen Manavgat Aşçılar Derneği üyesi aşçılar, MATSO yönetimini ziyaret etti.

MATSO'da gerçekleşen ziyarette konuşan MAD Başkanı İsmail Karataş, yarışmaya MATSO'nun sponsorluğunda katıldıklarını hatırlatarak, oda yönetimine ve Başkan Şükrü Vural'a teşekkür etti.

İki dalda ödül alarak dünya üçüncüsü olduklarını kaydeden Karataş, ''Dernek üyelerimizden Elif Çıtak Dırbalı, en iyi kutlama pastası, Kudret Dırbalı ise yenilebilir ürünlerden yapılmış büfe dekorasyonu dallarında dünya üçüncüsü olarak ülkemize bronz madalya kazandırdılar'' dedi.

MATSO Yönetim Kurulu başkanı Şükrü Vural da aşçıları başarılarından dolayı kutladı. Oda olarak aşçılara desteklerinin süreceğini belirten Vural, şöyle konuştu:

''Başarı, Manavgat'ın başarısı, ülkemizin başarısıdır. Türk mutfağı, dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Bu zenginlik, usta ellerde daha da zenginleşmektedir. Bu başarı, bölgemizin ve ülkemizin tanıtımı için de önemlidir. Her alanda temsil edilmek önemlidir. Dünya ile yarışan bir yemek kültürümüz var. Bu kültürümüzü yaşatmak ve geliştirmek zorundayız. Aşçılarımızdan, ustalardan daha büyük başarılar bekliyoruz.''

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA