Kafkaslı: Manisa’ya 10 Bin Yaşlı Zengin Gelecek

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, "Yaşlılar Dostu" projesi kapsamında çeşitli ülkelerden 10 bin yaşlı zenginin geleceğini bildirdi.

Kafkaslı: Manisa’ya 10 Bin Yaşlı Zengin Gelecek
Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın, Kafkaslı ve diğer şube başkanlarıyla birlikte Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şube Başkanı Kafkaslı, Türk Kadınlar Konseyi olarak Dünya Yaşlanma Konseyi ile birlikte "Yaşlılar Dostu" projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Dünyada 600 milyon yaşlı olduğunu kaydeden Kafkaslı, “Proje kapsamında 100 bin yaşlının Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. Biz Manisa’ya bin yaşlı zengin bekliyorduk ancak Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Kemal Aydın, 10 bin kişi geleceğini söyledi.

Gelen zengin yaşlılar sağlık ünitelerinin açılması, öğrencilere destek olunması ve sağlık turizmin gelişmesi gibi konularda çalışmalar yapacak.” dedi.

Türk Kadınlar Konseyi olarak 52 yıldır hizmet verdiklerini belirten Genel Başkan Saygın ise Mübeccel Kafkaslı’nın Manisa’daki çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti.

Kadınlara ve öğrencilere destek olmak için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini ve yeni projeler üretmeye devam ettiklerini vurgulayan Saygın, “Ülkemizin en büyük sorunlarından biri sudur. Su tüketimi azaltmak için 'Hayatın Mucizesi Su' projesini hayata geçirdik. Türkiye, su konusunda tehlike altında olan ülkelerin başında geliyor. Uzmanlar, ‘Suriye ile Türkiye arasında su sorunu yüzünden savaş bile çıkabilir’ diyor. Onun için bu projeye önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Daşöz de Işılay Saygın, Mübeccel Kafkaslı ve diğer şube başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi .