'ihaleye Fesat Karıştırıldığı' İddiasına 7 Gözaltı

Sakarya’da ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin eski başhekim yardımcısı ve eski müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya Defterdarlığı’ndan gelen ihbar üzerine Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek geçmiş döneme ait ihale dosyalarını inceledi. Tıbbi malzeme alımları ile ilgili ihale dosyalarını inceleyen ekipler, eski başhekim yardımcısı T.D. ve eski hastane müdür yardımcısı M.A., hastanenin ihale komisyonunda görev yapan bir memur ve 4 medikal görevlisini gözaltına aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, başhekim yardımcısı ve müdür yardımcısının 1.5 yıl kadar önce görevden aldığını belirterek, "Birkaç gün önce maliyeden ekipler gelerek dosyaları incelediler. Sonrasını bilmiyorum. İnceleme aşamasındaki adli bir durumla ilgili konuşmam doğru olmaz” dedi.

Kaynak: İHA