'Okula Devam Etmeyen Öğrencilerin Evini Tek Tek Gezin'
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet okula devam etmeyen tek öğrencinin bile kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Okula devem etmeyen öğrencilerin evlerini tek tek gezip onların okula dönmesini sağlayın" dedi.

İmam Hatip Lisesi ' nden hayırseverler tarafından bir köye yapılmak istenen okulun inşaatını gezen Selamet daha sonra yatılı bölge okuluna geçti . Selamet öğrencilerle e - etüt uygulamasına katılıp , öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi . Selamet öğrencilerin özgüvenlerini artırıcı , ilgi duydukları alanda yeteneklerini sergileyebilmeleri fırsatlar tanıyarak şiirler okutarak , drama çalışmalarına ve resim çalışmalarına katıldı .
Öğretmenlerle bir araya gelen Selamet , bütün öğrencilerin beslenme , barınma , taşıma , eğitim ve diğer ihtiyaçlarının mevcut şartlarda en iyi şekilde karşılandığını gördüklerini bu konuda ilçede görev yapan yönetici ve öğretmenlere teşekkür ettiğini söyleyerek , " Biz biliyoruz ki bizim en önemli kaynağımız öğretmenlerimiz . Bizim en büyük gücümüz de öğretmenlerimiz . Öğretmenlerimiz bu güne kadar birer Çalıkuşu gibi canla başla çalıştılar . Öğretmenlerimiz bütün fiziki ve diğer maddi alt yapı eksikliklerine ve şartların ağırlığına rağmen önemli başarılar elde ettiler . Bunda temel faktör , öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun mesleğe adanmışlık içinde özveriyle görev yapmalarıdır . Öğrenci öğretmenini seviyorsa o dersten kolay kolay başarısız olmaz . Öğrenci öğretmenini seviyorsa , dersi de seviyor ve o dersi öğrenme konusunda da çaba sarf ediyor . Sevgi varsa öğrenme de var . Sevginin olmadığı yerde öğrenme de güçleşiyor . Öğrencinin zayıf alırsın , sınıfta kalırsın gibi tehditlerle öğrenmesi mümkün değildir . 12 yıllık zorunlu eğitim bireysel ihtiyaçları ve yetenekleri ortaya çıkaracak , onların küresel düzeyde rekabet edebilmelerini sağlayacak daha demokratik bir sistemdir " diye konuştu .
Dokuzuncu sınıfa devam etmeyen öğrencilerin tamamını tek tek ziyaret edip ailelerini ikna etmek , varsa ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmak , varsa sağlık sorunlarının çözümünde rehberlik etmek , onlara yardımcı olmanın öğretmenlerin en temel görevi olduğunu dikkat çeken Selamet şunları kaydetti : " Bizim kaybedecek , ihmal edilecek , göz ardı edilecek bir tek öğrencimiz , bir tek insanımız olamaz . Biz , kimsesizlerin kimsesi olmalıyız . Biz her çocuğumuzu ayrı bir değer olarak görüyoruz . Onların kabiliyetlerini açığa çıkarmak ve geliştirmek , onları geleceğe hazırlamak , onlara özgüven vermek bizim en temel görevlerimizdendir . Onlar , bize emanettir . Biz emanetimize aldıklarımızı , kendi malımızdan canımızdan daha fazla korur , daha özenle ve titizlikle üzerinde titrercesine geleceğe hazırlarız . "
Başarının temelinde inanmışlık olduğunu belirtene Selamet , " Öğrencilerin gözlerindeki parıltı , sözlerindeki içtenlik ve samimiyet , e - etüt çalışmalarındaki ilgi , öğretmenlerimizin gerek öğrencilerle , gerekse kendi aralarındaki etkili iletişim , sevgi , saygı ve samimiyet , öğretmen ve öğrencilerimizin azmi beni umutlandırdı . Sayın bakanımız ' Bizim başarımızı belirleyecek en önemli kritik faktör öğretmendir , sonra öğrenci , sonra fiziki ortamdır . ” diyor . Buradaki öğretmen ve öğrencilerimizi gördükten sonra başaracağımıza olan inancım katlanmıştır . Hepinize teşekkür ederim” diye konuştu .
Etüt programının tamamlanmasından sonra Doğanlı Köyünde yarıda kalan inşaatta incelemelerde bulunduktan sonra Adana’ya döndü .
