Belevi Halkı Belediyesine Oy Birliği İle Sahip Çıktı

CHP Genel Merkezi'nin talimatıyla beldelerde yapılan Referandum kapsamında Selçuk İlçesi'nin Belevi Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar da sandığa gitti.

Belevi Halkı Belediyesine Oy Birliği İle Sahip Çıktı
Belelediyelerinin kapatılmasına karşı çıkan Belevili vatandaşlar; yüzde 100 “Hayır” dedi.

Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği referandum sandığından 749 hayır oyu çıkarken, bir oy da geçersiz sayıldı. İlgili yasa tasarısıyla kaldırılmak istenen belde belediyelerinden biri olan Belevi Beldesinde de referandum yapıldı. CHP tarafından gerçekleştirilen referandumda 749 seçmen oy kullandı. Parti ayrımı yapmaksızın tüm partilerin yöneticileri de sandığa geldi. Söz konusu yasa tasarısına hep birlikte “Hayır” dediler. İki sandıkta yapılan oylamaya 749 Belevi’li seçmen katıldı.

Bir oyun geçersiz sayıldığı tasnif sonucu, geri kalan 748 seçmenin tamamı belediyelerinin kapatılmasına karşı çıktı ve "Hayır" oyu verdi.

Yapılan oylama sırasında AK Parti Hükümeti'ne yoğun tepki gösteren Belevi’liler, “Bizler 25 yıl önce köy iken, yaptığımız referandum ile belediye olduk. Belediye sayesinde Belevi’de çok büyük gelişmeler oldu. Belediyemizin bize sorulmadan kaldırılmak istenmesini doğru bulmuyoruz” dediler.

Belevi halkının beldesine sahip çıktığını ve bu yasaya yüzde 100 “hayır” oyu verdiğini, beldelerine sahip çıktıkları için kendilerine teşekkür ettiğini belirten Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, “Kaldırılan beldelerin durumları apaçık ortadadır. Hiçbirinin halkı memnun değil. Burada parti önemli değil. Bugün başka parti kazanır, diğer seçimde başka parti kazanır. Ancak belediyemiz kaldırıldığında bunun telafisi olmayacak. Vatandaşlarımız beldemizin tekrar köy veya mahalle olmasını istemiyor. Bunu da söz konusu yasaya yüzde 100 “hayır” oyu vererek gösterdi” dedi.

CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel de, yapılan referandum oylamasını yakından takip ederek; belde halkına gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti .
Kaynak: İHA