Düzenlenen Etkinlikte, Bin 200 Kişilik Kuru Fasulye Pişirilerek Vatandaşlara İkram Edildi

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi ile Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz beldesinin kuru fasulyelerinin tanıtılması için düzenlenen etkinlikte, bin 200 kişilik kuru fasulye pişirilerek vatandaşlara ikram edildi.

Eskişehir Seyitgazi ve Köyleri Kültür, Tanıtım, Turizm, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği , Seyitgazi Belediyesi ve Kaymaz Belediyesi işbirliğiyle Odunpazarı Meydanı'nda kuru fasulye tanıtım etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, SEY-DER Zeybek ekibi, bir gösteri sundu.

Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen, etkinlikte yaptığı konuşmada, Eskişehir'in ciddi değerlere sahip olduğunu ancak bugüne bunları çok fazla pazarlayamadıklarını söyledi.

Kaymaz'ın ve Seyitgazi'nin kuru fasulyesinin çok lezzetli olduğunu ifade eden Şen, ''O nedenle önce bunu dalga dalga Eskişehir'imiz bilsin daha sonra da bu lezzeti dışardan gelen misafirlerimize ikram edebilelim. Bu etkinlik biraz yarışma havasında, jüri ise halkımız'' dedi.

Kaymaz Belediye Başkanı Ömer Gazi Geyik de her yıl mayıs ayında bir kuru fasulye tanıtım etkinliği yaptıklarını anımsatarak, ''Seyitgazi Belediye Başkanımız bize bu etkinliği getirince biz de 'olsun ne kadar çok tanıtım olursa iyi olur' diyerek etkinliğe katıldık. Başkanımıza böyle bir organizasyonu bize sunduğu için teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, pişirilen kuru fasulye, bin 200 kişiye ikram edildi. Kuru fasulye dağıtımı sırasında uzun kuyruklar oluştu.

Etkinliğe, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Fatih Doğan / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA