Esenler’de Bilinçli Esnaf İçin Belediye-Üniversite İşbirliği

Esenler Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde, ilçedeki esnafa eğitim seminerleri verilecek.

Esenler’de Bilinçli Esnaf İçin Belediye-Üniversite İşbirliği
Esnaf ve işletmelerin kişisel ve kurumsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen seminerlerin protokolü, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından imzalandı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek arasında Esenler Belediyesi’nin konferans salonunda esnaflara verilecek eğitimin protokolü imzalandı. Seminerler, halkla iç içe olan eğlence yerleri, kahvehaneler, gıda işyerleri ve berberlere yönelik düzenlenecek.

Protokol imza töreninden önce konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler’de 20 bine yakın değişik alanlarda hizmet eden esnaf kardeşlerimiz var. Bir taraftan esenleri fiziksel olarak bir taraftan da sosyo-kültürel olarak değiştirdik. Esnafımızla diğer alanlarda yapılan çalışmalarla bir dünya değişimi dönüşümü yapalım, herkes kendi payını alsın istedik” dedi.

Göksu, “Biz Esenler’de esnaf kapıdan içeri bir müşteri girdiğinde bu gördüğü sertifika ile müşteriye vereceği güvenden dolayı ilişkileri önemli derecede değişeceğini düşünüyoruz. Önce fırıncı, lokanta, berber, kahvehane sahiplerini eğitim seminerlerine alacağız. İstiyoruz ki Esenlerde ki esnaf, beyaz ve temiz kılık kıyafetiyle hizmet etsin. Kendisinden önce sigara kokusu gelen bir esnaftan yemek yemek kim ister. Biz, esnafın kılık kıyafetine baktığınızda onun verdiği yiyecekten zevk aldığınız mekanı üretmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında evleri gezerken yaşadığı bir anıyı paylaşan Göksu, “Yoksul evleri dolaşıyoruz. Gencecik bir delikanlı eşiyle bir barakada yaşıyor. Evi ziyaret ettikten sonra arkadaşlara dedim ki, ‘bayramdan sonra gelin bu evi yıkın’. Onlar da dedi ki, ‘başkanım biz yardıma geldik siz yıkın diyorsunuz’. O kişi pislikte yaşamayı kendine hayat felsefesi edinmiş. Eşi dedi ki, ‘Başkanım Allah sizden razı olsun. O taşı sıksa suyunu çıkarır. Tembellikten yapmıyor’. Allah’ın yarattığı en güzel varlığa güzel hizmet etmek lazım. Kendisine hizmet edilecek insandan fazla kıymetli bir varlık yok. Bu nedenle esnafı topluyoruz. Üniversiteli yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte ‘Annelik Üniversitesi’ açacaklarını belirten Göksu, “Ondan sonra da yine Yıldız Teknik ile beraber ‘Çocuk Üniversitesi’ açacağız. Çocuklar da üniversite eğitimi alacak. Çünkü biz bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunlarıyız” vurgusunda bulundu.

Başkan Göksu’nun ardından konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de, “Üniversiteler yıllarca eylemlerle mücadele eden olaylarla anıldı. Biz üniversiteleri asli görevlerine dönüştürelim diye bir mücadeleye girdik. 4 yıl içerisinde aldığımız başarı, iyi bir yerde. Başkanın Yıldız’dan mezun olması da bizim için bir avantajdı” diye konuştu.

Yüksek, şöyle devam etti: “Halkımıza üniversiteyi sevdirelim, Üniversite ile halkımızı iç içe yaşatalım istedik. Bu anlamda piknik alanları açarak, protokoller yaparak halkın buralara gelmesini istiyoruz. Üniversiteyi halkla, halkı üniversite öğrencileriyle birbirlerini sevmesini inşallah sağlayacağız.” Katılımcılara bir de müjde veren Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, “Üniversitemizde berberimiz yok. Bu eğitimde en büyük hizmeti veren berberi üniversitemizde ağırlamak isteriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı Göksu, Rektör İsmail Yüksek’e hediye takdiminde bulundu.

Öte yandan, ilk seminer pazar günü berberlere verilecek. Seminerleri başarı ile tamamlayan esnafa katılım belgesi verilecek .
Kaynak: İHA