10 Yıldır Yerel Gazete Dağıtıcılığı Yaparak Ailesini Geçindiriyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde doğuştan sağır ve dilsiz olan Abdullah Tapçı , 10 yıldır yerel gazete dağıtıcılığı yaparak ailesini geçindiriyor. Tapçı'ya, 11 Ekim Dünya Gazete Dağıtıcıları Günü dolayısıyla patronu tarafından kışlık bot hediye edildi.

Yaklaşık 10 yıl önce Ünye'de yerel bir gazetede gazete dağıtıcısı olarak işe başlayan Abdullah Tapçı, işe girdikten 15 gün sonra babasını kaybedince annesine bakma sorumluluğunu aldı. Gazete dağıtıcılığıyla annesine ve eşi ile kızına bakan Tapçı, yazı ve işaret diliyle gazete okuyucularıyla anlaşıyor.

Anne Naime Tapçı, AA muhabirine, eşini 2002 yılında trafik kazasında kaybedince oğlu Abdullah Tapçı ile hayata tutunduklarını anlattı.

Oğlunun düzenli bir işte çalışmasından memnun olduğunu ifade eden anne Tapçı, şunları söyledi:

''Abdullah 9 yaşında Rize Çaykent İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'na başladı.

Trabzon Çamlık İşitme Engelliler Çok Programlı Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı ve mezun oldu. Daha sonra da Ünye'deki gazetede satış işine başladı.

Oğlum Abdullah'ı gazete işine babası Mehmet Yaşar Tapçı verdi. 15 günlük çalışan iken babası vefat etti. Babasının vefatından sonra da gazetede çalışmaya devam etti. 10 yıldır gazetede dağıtım görevlisi olarak çalışıyor, sigortası da ödeniyor. Kendisi de biz de işinden çok memnunuz.''

-Kızıyla işaret diliyle anlaşıyor-

Tapçı ile 6 yıl önce evlenen Melek Tapçı ise, ''Görücü usulüyle evlendik ve çok mutluyuz'' dedi.

Melek Tapçı, 5 yaşında Sudenaz adında bir kızları olduğunu belirterek, ''Allah izin verirse ikinci çocuğumuza da hamileyim. Abdullah'ı en iyi ben anlıyorum. El hareketlerine ve işaretlerine alıştık hepimiz. Kızım da bizden gördüklerini yapıyor. İşaretlerle babasıyla anlaşıyor. Abdullah her sabah kalkıyor, işine gidiyor, gazete dağıtımı yapıyor. Akşam gazetede işi bitince de eve geliyor. Eve gelince genelde kızıyla oynar, televizyon izler. Hafta sonları arkadaşlarıyla maç yapmaya gider. Ama boş vakitlerinin çoğunu bizimle geçiriyor'' diye konuştu.

Tapçı'ya, 11 Ekim Dünya Gazete Dağıtıcıları Günü dolayısıyla patronu Ali Öztürk tarafından kışlık bot hediye edildi.

Muhabir: Hacer Öztürk

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA