Milli Gazete'nin o manşetine canlı yayında yanıt verdi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Milli Gazete'nin "Hadi Oradan" manşetine canlı yayında yanıt verdi

Milli Gazete'nin o manşetine canlı yayında yanıt verdi
TRT Haber'de yayınlanan 'İnce Çizgi ' programına konuk olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gazeteciler Deniz Zeyrek, Hüseyin Kocabıyık ve Emin Pazarcı 'nın sorularını cevapladı.

Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Çelik, kongrenin ertesi gün Milli Gazete 'nin “Hadi Ordan” manşetine de canlı yayında yanıt verdi. Başbakan Erdoğan Ak Parti büyük kongresinde “ 'Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur ' ifadelerini kullanmış, bu sözlere ise Milli Görüş 'ün gazetesi “Mili Gazete”den “Hadi Oradan” şeklinde sert bir yanıt gelmişti.

HERKES KİMİN MİLLİ OLDUĞUNU BİLİR
Milli gazetenin o manşetine yanıt veren Çelik “ 'Herkes kimin milli kimin gayri milli olduğunu bilir ' dedi.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİRİZ

Tezkere konusunda değerlendirmelerde bulunan Çelik “Huzur, barış varken insanların iyi komşuluk münasebetleriyle birbiriyle ilişkilerini geliştirmesi varken savaş şıkkını tercih etmek normal bir ruh hali değil, eğer savaş kaçınılmaz hale gelirse de misliyle karşılık vermek gerekir ' diye konuştu.

HZ.İSA 'NIN DEĞİL, HZ.MUHAMMED 'İN ÜMMETİYİZ
Suriye tezkeresi karşısındaki eleştirilere de yanıt veren Çelik “Eğer savaş kaçınılmaz hale gelirse sizin ülkenizin topraklarına gülleler yağmaya başlarsa... Biz tarih boyunca bize gülle yağdıranlara gülle mukabele etmemişiz. Ben daha önce söyledim; Hz. İsa'nın bir öğretisinde 'suratınıza biri tokat vurursa diğerini gösterin' der ama biz Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Bizim suratımıza tokat vurana diğer suratımızı filan göstermeyiz. 'Mukebele bil misil' diye birşey var. Yani ayniyle karşılık verme ve kısasa kısas vardır kardeşim. Bu illede yarın savaşa gidecez anlamına gelmez, savaş tamtamları çalınıyor anlamına gelmez. ' sözleriyle cevap verdi.

BEYAZ GAZETE