Side Festivali, Side Festival Orkestrası Konseriyle Sona Erdi

Viyana Schönbrunn Sarayı Orkestrası ile 25 Ağustos'ta başlayan Antalya Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Side Festival Orkestrası'nın, 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'da verdiği konserler sona erdi.

Side Festival Orkestrası'nı, Grammy ödüllü şef Krzystof Penderecki yönetti. Konserde, dünyaca ünlü caz piyanist İlyas Mirzayev'in, Side. 12 Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali için bestelediği 'Side Rapsodisi' seslendirildi. Dünyaca ünlü keman virtüözü Alena Baeva, konserde verdiği keman resitaliyle Side Antik Tiyatro'ya konsere gelen yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazandı. Konser sonunda, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Side Festival Orkestrası Şefi Krzysztof Penderecki'ye bir buket çiçek takdim etti. Başkan Uçar, Side Festival Orkestrası'nda ABD, Çin, Japonya ve Avrupa ülkelerinden 23, Türkiye'den ise 63 müzisyenin bulunduğunu söyledi.

Side Kültür ve Sanat Festivali'nde ilk dönemi, Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay desteğiyle başlattıklarını belirten Uçar, festivalin 3 yıldır Avrupa Festivaller Birliği (EFA) kapsamında yapıldığını, bunun da Side'nin dünyaya tanıtılmasına katkı sağladığını kaydetti.

Uçar, "25 Ağustos'ta Side Antik Tiyatro'da Viyana Schönbrunn Sarayı Orkestrası ile başlayan festival, Side Festival Orkestrası'nın verdiği konserle sona erdi. 36 gündür Side Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirdiğimiz kültür ve sanat etkinliğimizi, yerli ve yabancı binlerce turistin izlemesinin mutluluğunu yaşadık." diye konuştu.